Osmanli Diyari Safranbolu'da Hafta Sonu Bereketi

Osmanli Diyari Safranbolu'da Hafta Sonu Bereketi

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasinda bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde hafta sonu bereketi yasanirken, yabanci turistler de esnafin yüzünü güldürmeye basladi.



Osmanli döneminden kalma han, hamam, cami, çesme ve köprülerin yani sira geleneksel konaklarin bulundugu tarihi kente gelen yerli ve yabanci turistler güzel vakit geçirmek üzere hafta sonu tatillerini Safranbolu’da geçirmeyi tercih etti. Tarihi kentte Kurban Bayrami ile birlikte baslayan yogunluk esnafa umut olurken, yerli turist olarak gurbetçilerin yogunlugu görülüyor. Gün geçtikçe yabanci turistlerde de artisin görüldügü Safranbolu, Arap turistlerinin de dikkatini çekmeye basladi.

Esnaflardan Ismail Yilmaz, tarihi ilçede hafta sonu yogunlugunun özellikle bayramdan sonra artigini, hafta içi de kalabalik oldugunu söyledi.

Pandemi dolayisiyla gurbetçilerin geçen yil gelemedigini hatirlatan Yilmaz, “Bu yil oldukça onlarin kalabaligini görüyoruz. Bu arada Arap turistlerde var” dedi.

Yilmaz, “Pandemi sonrasinda uzak dogulu turistlerin kiymetini anlamis olduk. Mumla ariyoruz suanda. Insallah sonbahara kadar devam ederse kisin açigini kapatiriz gibime geliyor” ifadelerini kullandi.

“Asilamadan sonra Safranbolu’muz bir yogunluga kavustu”

Nurhayat Yüksel ise asilamanin ardindan Safranbolu’nun yogunluga kavustugunu belirterek sunlari söyledi: “Buralar sessiz, sakin bir yerdi. Hayvanlardan baska kimse yoktu. Asilamadan sonra Safranbolu’muz bir yogunluga kavustu. Gurbetçi misafirlerimiz de var. Bayrami anlatamam, görmeniz lazimdi. Çok güzel bir kalabalik vardi. Esnaf biraz nefes aldi. Yine devam ediyor yogunlugumuz. Tek bir eksigimiz var. Maske eksikligimiz var. Insanlarda biraz duyarli olup maskeleri ile gezebilse daha da iyi olacak. Bundan sonra da insallah böyle bir kalabalik bekliyoruz. Bakiyoruz Araplar geliyor, Ruslar, Avustralyalilar geliyor. Özellikle bu hafta çok yogunluktu. Onlari görünce biz daha çok sevindik. En azindan para harciyorlar. Safranbolu’ya biraz daha döviz birakabilirler diye düsünüyoruz. Insallah böyle devam eder.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile