Osmanli Kültür Sokagi'na Iki Yeni Deger

Osmanli Kültür Sokagi'na Iki Yeni Deger

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin; açilisina saliyi günler kalan Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yil Müzesi ile Gölbasi Meydani’ndaki tarihi sarniçta yürütülen Su Medeniyetleri Müzesi’ndeki çalismalari inceledi.

Baskan Yalçin, mesaisine Kiçiköy Mahallesi Gölbasi Meydani’nda basladi.

Buradaki Osmanli Kültür Sokaginda Talas Belediyesi tarafindan tarihi bir konakta yapilan Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yil Müzesi’ni inceleyen Baskan Yalçin, burada baskan yardimcilari ve ilgili birim müdürlerinden bilgiler aldi. Çanakkale Kara Zaferinin yil dönümü olan 9 Ocak’ta açilisi gerçeklestirilecek sergiye kendisine ulastirilan gülle ve matarayi hediye eden Baskan Yalçin, sergideki eserleri de tek tek inceledi. Baskan Yalçin daha sonra Gölbasi Meydaninda bulunan ve Talas Belediyesi tarafindan Su Medeniyetleri Müzesi’ne dönüstürülecek olan yer altindaki tarihi sarnica geçti. Burada çalisanlarla sohbet ederek kolayliklar dileyen Baskan Yalçin, bölüm bölüm düzenlemesi tamamlanan yerlerde incelemelerde bulundu.

Baskan Yalçin incelemesinin ardindan meydandaki esnaf ve vatandaslara selam vererek hal ve hatirlarini sordu. Esnaf ve vatandaslarin sicak ve samimi karsilamalarina Baskan Yalçin da ayni sekilde karsilik verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile