''osmanlı Padişahları Tarih Şeridi''Projesi

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'te, Şeyh Edebali Türbesi'nde gerçekleştirilecek Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi projesini turizme kazandıracaklarını söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Yağcı, çalışma ile 36 Osmanlı padişahının yaşadığı dönemlere ilişkin bilgilerin aktarılacağını belirtti.

Amaçlarının Osmanlı'yı ve Osmanlı padişahlarını tanıtmak olduğunu dile getiren Yağcı, şunları söyledi:
''Bilecik'in tarihteki önemini bilenler olarak, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İşte bizler bu bilinçle bir yandan şehrimizi modern anlamdaki donatılarla ilmek ilmek işlerken, diğer yandan da tarihimizle olan bağları güçlendirerek bundan sonraki nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Şeyh Edabali Türbesi'nin bulunduğu mekanda, insanlarımızın geçmişlerini öğrenmelerini ve daha fazla fotoğraf karesiyle ayrılmaları için ''Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'' projesini hayata geçiriyoruz. Çünkü Bilecik bir imparatorluğun kurulduğu yerdir. Yapılan çalışma, aynı zamanda geçmişe saygı ve eğitim projesidir. Bu proje ile birlikte şehrimizde tarih turizminin de canlanacağını düşünüyorum. Kurulacak olan 3 boyutlu bir sinemada, turistler Osmanlı'nın kuruluşunu ve Bilecik'in fethini izleyebilecek. Proje,Türkiye'de hazırlanan en büyük tarih şeridi projesi olma özelliğini de taşıyor.''
Yağcı, proje kapsamında turistlerin konaklayabilecekleri Osmanlı otağı şeklindeki çadır tipi evler yapılacağı bilgisini de verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile