Osmanlı Türkçesi zorunlu ders oldu

Osmanlı Türkçesi zorunlu ders oldu

19. Milli Eğitim Şurası'nın 3.gün çalışmaları kapsamında liselerde Osmanlı Türkçesi dersi zorunlu hale getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen '19. Milli Eğitim Şurası' 3. gün çalışmalarını tamamlandı. Antalya'da düzenlenen şurada, 'Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri', 'Öğretmen Niteliğinin Arttırılması', 'Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması' ve 'Okul Güvenliği' konularının ele alındığı komisyonda, lise kademesine ilişkin öneriler ele alındı.

OSMANLI TÜRKÇESİ ZORUNLU DERS


Osmanlı Türkçesi'nin liselerde zorunlu ders olarak bütün liselerin öğretim programlarında yer alması önerisi oy çokluğuyla kabul edildi. Önerinin görüşülmesi sırasında bazı katılımcılar, Türk halkının kendi dedesinin mezar taşını okuyamayan tek millet olduğunu ve toplumda Osmanlı Türkçesi'ne bir talep bulunduğunu ifade etti. Aleyhte söz alan katılımcılar ise tarihi metinlerin okunmasında sorunlar yaşandığını, ancak tarihe merakı olan öğrencilerin bu dersi seçmeli olarak alması gerektiğini söyledi.

TARTIŞMALAR YAŞANDI

Komisyonda, genel ortaöğretim kurumları (Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi) tek bir okul çatısı altında birleştirilip farklı program türlerinin uygulanabilmesi konusunda tartışmalar yaşandı. Bazı katılımcıların, genel liselerin Anadolu Liselerine dönüştürüldüğü hatırlatarak, bu dönüşümden verim alınamadığını ifade etmesi üzerine öneri oy çokluğuyla reddedildi. Katılımcılar önerinin kabul edilmemesini alkışladı. Liselerde hazırlık sınıfı uygulamasına son verilmesi önerisi de oy çokluğuyla reddedildi. Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde 'Alevilik' konusunun ele alınması önerisi de daha önce bu konunun görüşüldüğünün belirtilmesi üzerine, gündeme alınmadı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile