OSMEK Filografi Sanatini Yasatiyor

OSMEK Filografi Sanatini Yasatiyor

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (OSMEK) bünyesinde açilan filografi kursunda kadinlar, titizlikle isledikleri tablolari el emegi göz nuru eserlere dönüstürüyor.

Osmangazi Belediyesi’nin Halk Egitim Merkezi isbirligiyle ücretsiz olarak düzenledigi OSMEK Kurslari, meslek sahibi olmayan vatandaslari çalisma hayatina kazandiriyor. Demirtas Kültür Merkezi’nde verilen filografi egitimlerinde kursiyerler; çivi çakma, tel tutma, tel örme ve desen çikarmanin inceliklerini ögreniyor. Toplam 24 ögrencinin oldugu kursta, üniversite ögrencilerinden ev hanimlarina, emeklilerden çalisana kadar her yas grubundan kursiyer bulunuyor. Bu sanatin tüm inceliklerini kavrayan kadinlar, sabirla örülen tellerden saheserler ortaya çikartiyor.

Unutulmaya yüz tutmus filografi sanatinin OSMEK ile hayat buldugunu söyleyen kurs egitmeni Nergiz Yigit, “Bir çivi sanati olan filografiyi yeniden canlandirmanin heyecanini yasiyoruz. Burada kursiyerlerimizin kalbine dokunuyoruz. 120 saat modüllük kursumuzda hat sanatindan dogal figürlere kadar her türlü çalismayi kursiyerlerimize aktariyoruz. Kursumuza olan ilgiden oldukça memnunum. Vaktini degerli geçirmek isteyen herkes egitimlerimize katilabilir” dedi.

Kursiyerlerden sehit annesi Selma Pinardag ise sosyallesmek ve stres atmak amaciyla kursa geldigini belirterek, “Oglum Mümin Pinardag, 2017 yilinda Manisa’nin Kula ilçesinde sehit oldu. Içim öyle yandi ki bu aciyla nasil bas edilir bilemedim. Dolayisiyla uzun süre psikolojik destek aldim. Doktorumun tavsiyesiyle kursa basladim. Burada tamamen hayatim degisti. Zamanin nasil geçtigini inanin anlamiyorum. Yaptiklarimi hediye edip, insanlari mutlu etmeye çalisiyorum. Kursta hem bir seyler basarmak hem de arkadaslarla bir arada olmak beni ciddi anlamda motive ediyor. Bizlere böylesine önemli bir imkan sagladigi için Osmangazi Belediye Baskanimiz Mustafa Dündar’a çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Gittigi sergi sonucu filografiye basladigini ifade eden bedensel engelli Gülsüm Altun da, “Filografi, insanlara göre çok sesli bir sanat olabilir. Fakat çivi çakmanin insan beynini rahatlattigi bilimsel olarak kesinlesti. Burada tüm agrilarimi unutuyor, kafami dagitiyorum. Tüm engelleri aradan kaldiriyorum. Ayrica yaptiklarimi satarak aile bütçeme katki sagliyorum. Lütfen, herkes birbirine faydali olsun. Umarim birçok insan benim basardigimi görerek bu tarz kurslara yönelir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile