OSMEK'in Gurur Sergisi

OSMEK'in Gurur Sergisi

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (OSMEK) bünyesinde bulunan kursiyerlerin 2021-2022 dönemi boyunca aldiklari egitimlerle ürettikleri eserlerden olusan yilsonu sergisi büyük begeni topladi.

Osmangazi Belediyesi tarafindan vatandaslarin mesleki ve sosyal gelisimine katki saglamak amaciyla her yil ücretsiz olarak düzenlenen OSMEK kurslarinin 2021-2022 döneminin yilsonu sergisinde renkli görüntüler yasandi. Soganli Kültür Merkezi’nde açilan sergide; giyim, filografi, tezhip, ahsap yakma, Bartin isi tel kirma, resim, su kabak islemeciligi, ev mefrusati, geri dönüsüm, rölyef, deri, koza, örgü, igne oyasi, el nakislari, gümüs kazaz, punch, aroma terapi, hali dokuma ve çini gibi alanlarda 400’den fazla eser yer aldi. Serginin açilis törenine Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in yani sira Osmangazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Osmangazi Halk Egitimi Merkezi Müdürü Mehmet Köse, belediye baskan yardimcilari, egitmenler, kursiyerler ile çok sayida vatandas katildi.

Dündar: “Hedefimiz üreten ve kazanan bir gelecek”

Osmangazi Halk Danslari Toplulugu’nun gösterisiyle baslayan programin açilis konusmasini yapan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, “2009 yilindan bu yana toplam 32 bin 200 hemsehrimize hizmet veren OSMEK kurslarimiz, özellikle kadinlarin ve gençlerin ekonomiye katilmasina büyük katki sagladi. Bu çerçevede kurslarimiz, hobi ve kariyer alaninda binlerce insanimizin hayatina dokundu. Ayrica kadinlarimiz burada unutulmaya yüz tutmus sanatlari yasatma imkani buldu. Bu yil da 20 merkezimizde, 85 farkli bransta 3 bin 500 kisiye kurs hizmeti verdik. Kursiyerlerimizin bir yillik emeklerini yilsonu sergisi ile taçlandirdik. OSMEK kurslarimiz yaz boyunca devam edecek. Üreten ve kazanan bir gelecek için tüm Osmangazilileri OSMEK kurslarina davet ediyorum” dedi.

Osmangazi Halk Egitimi Merkezi Müdürü Mehmet Köse ise son 5 ayda yaklasik 2 bin kurs açarak 115 bin vatandasa ulastiklarini belirterek, “Bizler, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü önderliginde 136 mahallemizin tamaminda önemli çalismalar yapiyoruz. Özellikle muhtarlarimizla projelerimizi paylasarak, köylerimiz dahil olmak üzere birçok vatandasimizin meslek sahibi olmasini sagliyoruz. Ayrica kurs merkezlerimizde elde edilen ürünler, Türkiye’de bulunan patent gruplari tarafindan da kabul görüyor. Bu durum Osmangazi için büyük bir kazanimdir. Desteklerinden dolayi Osmangazi Belediye Baskanimiz Mustafa Dündar’a yürekten tesekkür ediyorum. Vaktini degerli geçirmek isteyen herkes kurslarimiza gelebilir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Baskan Dündar, 65 yasinda okuma yazma ögrenerek herkese örnek olan Tahsin Ay ile kursta basari gösteren kursiyerlere sertifikalarini takdim etti. Törene katilan protokol üyeleri ve kursiyerler de, kurdele kesiminin ardindan Soganli Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda bulunan eserleri tek tek inceledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile