OSTİM'in geleneksel iftarında konuşan Özdebir, "Eğer İslamı biz seccade ve camiye hapsedersek olacağı budur. Özellikle bu sıkıntıların yoğun olarak yaşandığı ülkelerde İslamiyeti bir tapınma olarak değerlendiriyoruz ve bunun da cezasını hep beraber ödüyoruz" ifadelerini kullandı.
Özdebir, "Gençlerin çok iyi yetiştirilip, sahip olduğumuz kaynakların da lükse kaçmadan tasarruf yapılarak iyi değerlendirilmesi gerekir" dedi.
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da her yıl farklı temada iftar düzenlediklerini ifade ederek, "Bu yılda Gazze'de yaşanan dramı anlatan iftar programı hazırladık" dedi.
Aydın, Gazze'de yaşanan drama "dur" demek için herkese sorumluluk düştüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:
"Ne yapmamız gerekir diye dediğimiz zaman orada çakılıp kalıyoruz. Birşeyler yapmak için düşünüp taşınıyor, kınıyor ve üzüntülerimizi belirtiyoruz. Bu problemi çözmüyor. Biz OSTİM olarak kendi bölgemizde kaliteli üretim yaparak, teknoloji ve bilgi üreterek bu problemlerin çözülebileceğine inanıyoruz. İnsan niteliğini artırarak çözülebileceğine inanıyoruz. Ve çabalarımızı burada odaklamalıyız."
Bir restoranda düzenlenen iftara Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Hotman, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, iş adamları, akademisyenler ve OSTİM bölgesindeki sivil toplum kuruluşların başkanları da hazır bulundu.
İftar programının sonunda, "Gazze'de iftar" konulu kısa film gösterimi yapıldı. Bu arada, iftar programına katılanlara Yusuf Has Hacip'in "Kutadgu Bilig" kitabı armağan edildi.
Ostim Geleneksel İftarı
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, bugün tüm islam coğrafyasında acılar yaşandığını ifade ederek, "Bunun neden böyle olduğunu değerlerdirmemiz lazım, öncelikle kabahati kendimizde aramamız lazım" dedi.