OSTİM meslek yüksekokuluna kavuştu, sanayicinin ihtiyacına göre vasıflı eleman yetişecek

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde mesleki eğitim alanında yeni bir döneme imza atıldı. İlk aşamada 90 öğrencinin eğitim göreceği meslek yüksek okuluyl

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde mesleki eğitim alanında yeni bir döneme imza atıldı. İlk aşamada 90 öğrencinin eğitim göreceği meslek yüksek okuluyla birlikte sanayicilerin uzun zamandan bu yana isteği olan yetişmiş eleman ihtiyacı da ortadan kaldırılmış olacak. Ayrıca diğer okullardan farklı olarak mekatronik, enerji üretim ve dağıtım ile endüstriyel tasarım bölümlerinde ilk aşamada 90 öğrenci ders görecek.

Gazi Üniversitesi desteğiyle eğitim dönemine başlayacak olan OSTİM Meslek Yüksek Okulu çevre sanayiler ve genel olarak Ankara sanayisinin eleman ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen konularda, mesleki ve teknik alanlarda örgün hizmet verecek. Yüksek okul, aynı zamanda ortak eğitim ve uygulama merkezleri kurularak sertifika programlarının başlatılması ile mesleki gelişim ve meslek edindirme alanlarında ortak eğitim programlarının hazırlanması sağlanacak. Geçen yıl Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) imzalanan protokolle METEM tesislerini OSTİM OSB'ye devretmişti.

METEM konferans salonunda düzenlenen meslek yüksek okulunun açılış ve ilk ders töreninde konuşan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Ankara'da okuyan üniversite öğrencilerinden her üçünden birinin Gazili olduğunu belirterek, okullarının zengin akademik kadrosuyla Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Kampüsleriyle birlikte Gazi Üniversitesi'nin bir şehir üniversitesi olduğuna dikkat çeken Ayhan, OSTİM'deki yeni yerleşkeyle birlikte sanayiye de hitap ettiğini vurguladı. Buradaki meslek yüksek olunun misyonuna uygun bir şekilde sanayi ile bütünleşeceğini söyledi.

Meslek eğitiminin önemine vurgu yapan OSTİM Başkanı Orhan Aydın da dünyada sanayi alanında büyük bir yarış yaşandığını ve bundan da işadamlarının etkilendiğini söyledi. Aydın, "Bizim durmamız, işleri ihmal etmemiz diye bir durum söz konusu değildir. Bunun için eğitimin önemi bizim için değerli. Ancak sanayiciler de eğitimli insanın kıymetini bilme noktasında bazı sorunlar yaşadı. Bizim de iki tarafı bir araya getirip, ortak noktada birleştirmemiz gerekirdi." dedi. Orhan Aydın'ın öğrencilere yönelik ilk ders konuşmasında gösterilen sinevizyon gösterisinde Nefes filmdeki yüzbaşının askerlerine 'uyursan ölürsün' şeklinde yaptığı konuşma oldu.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken de OSTİM'de meslek yüksekokulunun açılmasının önemine değinerek, burada yetişen öğrencilerin sanayinin gelişmesi noktasında önemli işler yapacağını belirtti. Türkiye'de meslek liselerinin hak ettiği yere gelemediğini ifade eden Palandöken,bunun nedeni olarak da genel liselere yönlendirmenin daha fazla olmasına bağladı. Palandöken, temel eğitimle birlikte mesleki eğitimin hak ettiği yere kavuşmasını arzu ettiklerini dile getirerek, "Eğitimli insanın yetişmesi bir katma değer. Sanayisi büyüyen Türkiye'de çocuklarının da nitelikli ve vasıflı olması bir ihtiyaç. Sanayinin odak merkezinde böyle bir eğitimle birlikte tahmin ediyorum ki, mesleki eğitimde istenilen yere kavuşacağız." şeklinde konuştu.

OSTİM Vakfı Genel Sekreteri Gülnaz Karaosmanoğlu ise okulun ilk öğrencilerinin avantajlı olduğunu belirterek, 'işiniz hazır' mesajı verdi. Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behçet Gülenç, OSTİM'in ihtiyaçlarına yönelik programlar açılacağını ve bu konuda OSTİM'in ihtiyaç duyduğu eleman sorunun giderileceğinin altını çizdi.

Daha sonra OSTİM'deki sanayiciler adına konuşan OSİAD Başkanı Adnan Keskin, yıllardır mücadelesini verdiklerini üniversite isteğinin sonuca ulaşmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Öğrenciler adına konuşan Seda Çalık da görecekleri eğitimle sanayide önemli işlere imza atmaya hazır olacaklarını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile