ÖSYM Baskanligi, 2022'Nin Son Sinavlarini Bu Hafta Sonu Gerçeklestirecek

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2022 yilinin son sinavlarini bu hafta sonu yapacaklarini söyledi.

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 24 Aralik Cumartesi günü Hazine ve Maliye Bakanligi Iç Denetim Koordinasyon Kurulu Iç Denetçi Aday Belirleme Sinavi’ni, 25 Aralik Pazar günü Adalet Bakanligi Icra Müdür ve Icra Müdür Yardimcilarini Seçme Sinavi’ni gerçeklestireceklerini bildirdi.

ÖSYM Baskani Ersoy açiklamasinda iki sinavi da Ankara’da uygulayacaklarini belirterek, "Iç Denetçi sinavi için bir bina ve 19 salon, Icra sinavi için 27 bina ve 558 salon kullanacagiz. Sinavlara 13 binden fazla aday katilacak. Sinavlarda emniyet görevlisi dahil bin 691 kisi görev yapacak. Iç Denetçi sinavi 120 dakika, Icra sinavi 105 dakika sürecek. Icra sinavi için ek süre verilmesine uygun bulunan engelli adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler" bilgilerini paylasti.

2022 yilinin son sinavlarini bu hafta sonu yapacaklarini söyleyen Baskan Ersoy, "Sinav sorularinin hazirlanmasi, baski, bölgelere ve ilçelere gönderilmesi, sinavlarin uygulanmasi, sinavlardan sonra kitapçiklarin toplanmasi, merkeze ulastirilmasi, cevap anahtarlarinin okunmasi ve açiklanmasi süreçlerinde en ufak aksaklik olusmamasi için çalismalari büyük titizlikle gerçeklestirdik. Bundan sonraki sinav süreçlerinin de sorunsuz olarak uygulanmasi için yogun çaba harciyoruz. Bu süreçte emekleri olan herkese emekleri için tesekkür ediyorum" ifadelerinin kullandi.

Sinavlar saat 10.15’te baslayacak olup, adaylar saat 10.00’dan sonra sinav binalarina alinmayacak. Kimlik kartini kaybeden, kimlik karti bulunmayan veya kimlik kartinda kimlik numarasi ve fotografi olmayan adaylar için ise il ve ilçe nüfus müdürlükleri sinav günü açik tutulacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile