ÖSYM KPSS soruları 2011 (KPSS soru ve cevap anahtarı)

ÖSYM 2011 KPSS soru ve cevapları açıklandı. ÖSYM KPSS soru ve cevap anahtarına hemen ulaşabilirsiniz. ÖSYM ile eş zamanlı olarak KPSS soruları ve cevapları sitemizde.

ÖSYM 2011 KPSS soru ve cevapları açıklandı. ÖSYM KPSS soru ve cevap anahtarına hemen ulaşabilirsiniz. ÖSYM ile eş zamanlı olarak KPSS soruları ve cevapları sitemizde.

2011 KPSS soruları ve cevapları açıklandı. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri-Ekonometri-İstatistik-Kamu Yönetimi-Uluslararası İlişkiler Testi, Hukuk-İktisat-İşletme-Maliye-Muhasebe Testi, Eğitim Bilimleri Testi ve Cevap Anahtarı, Yabancı Dil Testi ve Genel Yetenek-Genel Kültür Testi soru ve cevap anahtarı sitemizde! Merakla beklenen KPSS soru ve cevap anahtarları açıklandı.

ÖSYM KPSS 2011 soruları ÖSYM ile birlikte eş zamanlı olarak burada yer aldı. ÖSYM 2011 KPSS soru ve cevap anahtarı foto galeri olarak sitemizde. KPSS soruları ve yanıtları ile ilgili yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) son oturumu olan dördüncü oturum sınavı sona erdi.

2011 KPSS Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri-Ekonometri-İstatistik-Kamu Yönetimi-Uluslararası İlişkiler Testi ve Cevap Anahtarı için tıklayınız

2011 KPSS Hukuk-İktisat-İşletme-Maliye-Muhasebe Testi ve Cevap Anahtarı için tıklayınız
2011 KPSS Eğitim Bilimleri Testi ve Cevap Anahtarı için tıklayınız

2011 KPSS Yabancı Dil Testi ve Cevap Anahtarı için
tıklayınız

2011 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Testi ve Cevap Anahtarı için
tıklayınız

ÖSYM KPSS soruları 2011 (KPSS soru ve cevap anahtarı)

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), geçen yıl yaşanan kopya skandalının gölgesinde dün gerçekleştirildi. 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'nin Eğitim Bilimleri sınav sorularının sızdırılarak kopya çekilmesine ilişkin yürütülen soruşturmadan ise halen bir sonuç alınamadı. Olayın üzerinden bir yıl geçmesine karşın ne bir fail yakalandı ne de olay aydınlatılabildi.Yurt genelinde ve Lefkoşa'da düzenlenen KPSS'nin iki oturumu dün gerçekleştirildi. Sabah yapılan sınavın Genel Kültür Genel Yetenek bölümüne 474 bin 184 aday katıldı. Sınav nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. KPSS'nin Eğitim Bilimleri testi ise öğleden sonraki oturumda gerçekleştirildi ve 278 bin 47 aday katıldı. Sınav sona ererken, akıllara geçen yılki kopya skandalı geldi.

Kopya ve şifre olayından sonra alınan güvenlik önlemleri ve aşırıya kaçan aramalar utandırdı. Adaylar, sınav salonuna Sınava Giriş Belgeleri ve kimlikleri kontrol edilerek alındı. Kopya ve şifre olaylarının ardından alınan yoğun güvenlik önlemleri ve aşırıya kaçan üst arama yöntemleri LYS'de olduğu gibi KPSS'ye giren adayları da oldukça rahatsız etti. Sınav öncesi kapıda tek sıra oluşturan adaylar, güvenlik görevlilerinin elle yaptıkları aramayı 'taciz' olarak nitelendirdiler. Adaylar, "El değmedik yerimiz kalmadı. Arama değil adeta tacize uğradık. İncebirarama yapılacaksa X-Ray cihazı koysunlar, sınava girecekler bu kapıdan geçerek salona alınsın. Her sınav öncesi aynı muamele ile karşılaşıyoruz. Kendimizi suçlu gibi hissediyoruz" dedi.

Sınav için İstanbul'dan geldiğini söyleyen bir erkek aday ise nüfus cüzdanı yerine ehliyetini göstererek içeriye girmek istedi. Ancak görevliler, nüfus cüzdanı olmadan sınava giremeyeceğini söyledi. Adını söylemek istemeyen aday ise kimliğini unuttuğunu belirterek, "Ben bilmiyordum, yabancıyım. Böyle bir saçmalık olur mu?" diyerek tepki gösterdi. Bir görevlinin elindeki sınav giriş belgesini alıp arkasında yazan sınava giriş kurallarını göstermesine sinirlenen genç, elindeki pet su şişesini yere atarak okuldan uzaklaştı. Kısa süre sonra geri dönen genç, tartışığı görevliye ismini sorup, "Ben seni bulacağım" diyerek okuldan ayrıldı.

Rize'nin Derepazarı ilçesi Çeşme köyünde dün akşam nereden atıldığı henüz tespit edilemeyen kör kurşun bir genci yaralarken, yaralı gencin bugün KPSS'ye gireceği ancak yaşanan olay nedeniyle sınava giremediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, olay, Rize'nin Derepazarı ilçesi Çeşme köyünde meydana geldi. Olayda, bir yakınını ziyarete giden Murat Fazlı Kar (30) yakınları ile görüşürken bir anda yere yığıldı. Kar'ın yüz kısmının kanlar içerisinde olduğu görüldü. Kar, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk incelemede Kar'ın üst çenesinden giren bir kurşunun alt çenesindeki dişlerinin arasına saplandığı anlaşıldı. Alt ön dişlerinin arasına saplanan yorgun kurşun ameliyatla çıkartıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile