ÖSYM Tarafindan Düzenlenecek Özel Yetenek Sinavi'na 41 Bin 935 Aday Basvurdu

2024-YKS Spor Bilimleri Için Özel Yetenek Sinavi (ÖZYES) 20-26 Agustos tarihleri arasinda düzenlenecek. Sinava 41 bin 935 aday basvurdu

Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan yapilan açiklamaya göre, 2024-YKS Spor Bilimleri Için Özel Yetenek Sinavi (ÖZYES) 20-26 Agustos tarihleri arasinda düzenlenecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen ÖSYM Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “2024-2025 ögretim yili için yüksekögretim kurumlarinin özel yetenek sinavi kapsaminda ögrenci alan spor programlarina alinacak ögrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerlestirilme islemlerinin ilk kez ÖSYM tarafindan yapilacak. ÖSYM artik Türkiye’nin sinav merkezi haline gelmistir. YKS Spor Bilimleri Için Özel Yetenek Sinavi’ni da esitlik ve adalet çerçevesinde hakkiyla tamamlayacagiz” dedi.

Sinavin ÖSYM tarafindan düzenlenmesiyle standartlasmanin da saglanacagini belirten ÖSYM Baskani Ersoy, “Kagit tabanli ve elektronik ortamdaki sinav uygulamalarimiza bir yenisini ekliyoruz, ÖZYES’I fiziki yeterlilik testi seklinde gerçeklestirecegiz. Yüksekögretim kurumlarinin spor bilimleri alaninda egitim veren programlarinda ögrenim görmek isteyen aday sinava katilacaklar” diye konustu.

Baskan Ersoy, “ÖZYES, 21 il ve 23 sinav merkezinde uygulayacak. Sinav toplam 14 oturumda yapilacak. Oturumlar 300 dakika sürecek. Sabah oturumlari saat 08.30’da baslayacak, 13.30’da sona erecek. Ögleden sonra oturumlari ise 14.30’da baslayacak, 19.30’da sonra erecek’’ dedi.

41 bin 935 aday sinava basvurdu

ÖSYM Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Sinava 41 bin 935 aday basvurdu. Basvuran adaylarimizin 2 bin 78’i engelli aday katilacak. Adaylara uygulamali sinav için iki hak verilecek ve en iyi dereceleri isleme alinacak. Sinavda 7 bin görevli sahada olacak. Güvenligin saglanmasi amaciyla bin 500 emniyet mensubu yer alacak. Sinav süreçlerini yürütecek olan görevlilerimize kolayliklar, sinava katilacak adaylara da basarilar dilerim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile