Otel Havuzundaki Boğulma İçin 350 Bin Liralık Tazminat Davası

Ayvalık ilçesinde, geçen yıl ağustos ayında tatilini geçirirken bir otelin havuzunda boğulan kadın öğretmenin eşi, tesisin sahipleri aleyhine 350 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Olayda yaşamını yitiren Bursa Hamdi Tanpınar Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Gülten Arı'nın eşi Polis Memuru Fatih Arı, avukatı Ercan Kılıç aracılığıyla Bursa 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada, 350 bin lira tazminat talep etti.
Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülten Arı'nın, havuzunda boğulduğu otelin beş yıldızlı olduğunu söyledi.

Arı'nın boğulmasının ardından otelin sahibi ve müdürü hakkında "dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak" suçundan Ayvalık 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığını hatırlatan Kılıç, yargılamanın sürdüğünü ve işletmecilere ait 5 araç için tedbir kararı alındığını anlattı.
Bursa'da, maddi tazminat hakkı saklı kalmak koşuluyla manevi tazminat davası açtıklarını dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:
"Olay sırasında havuz çevresinde cankurtaran bulunmamaktadır. Gülten Arı'ya ilk müdahale, oteldeki doktor müşteriler tarafından yapılmıştır. Olay sırasında havuzda cankurtaran olsaydı Gülten öğretmen ölmeyecekti. Otelin görevli doktoru ise bu sırada otel dışında bulunmaktadır. Oteldeki kapalı havuz, 80 santimetreden bir anda 190 santimetre derinliğe çıkıyor. Bu durum, standartlara aykırılık teşkil etmektedir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile