Oteller Kaliteli Elemanlarin Yetismesini Bekliyor

Oteller Kaliteli Elemanlarin Yetismesini Bekliyor

Vali Ersin Yazici, AHENK Projesi çerçevesinde 50’nci ziyaretini Tez Tur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçeklestirerek ögretmen ve ögrencilerle bir araya geldi. Otellerin iyi yetismis eleman aradigini vurgulayan Vali Yazici; “Bu okuldan mezun olan gençlerimiz Antalya’nin dünya standartlarindaki otellerinde alaniyla ilgili islere baslayacak” dedi.

Vali Ersin Yazici, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Egitime Nitelik Kazandirma) Projesi çerçevesinde okul ziyaretlerine hiz kesmeden devam ediyor. 50’nci ziyaretini Tez Tur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçeklestiren Vali Yazici, ögretmen ve ögrencilerle bir araya geldi. Ziyarette Vali Yazici’ya Muratpasa Kaymakami Dr. Orhan Burhan ve Il Milli Egitim Müdürü Emre Çaliskan eslik etti.

Vali Yazici, ziyaret çerçevesinde ögrencilerle birlikte kitap okuyup sonrasinda ise hayaller, yalan, dostluk ve kitap üzerine bir sohbet gerçeklestirdi. Vali Yazici ögrencilere gelecekte yapacaklari mesleklerin turizm için ne kadar önemli olduguna vurgu yapti.

Okul ziyaretine ilk olarak Yiyecek Içecek Hizmetleri Bölümü’nün firin ve mutfak atölyesini inceleyerek baslayan Vali Yazici, atölyeyi gezerek ögretmen ve ögrencilerden atölye hakkinda bilgi aldi. Okulda çocuklara yeni ufuklar açacak ve mesleki becerilerini gelistirecek güzel ve basarili bir atölyenin yapildigini ifade etti.



“Mesleginize bir sifir önde baslayacaksiniz”

Tez Tur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Antalya’nin dünya standartlarindaki otelleri için kaliteli ve donanimli ana eleman yetistirdigine vurgu yapan Vali Yazici; “Bu meslek lisesinde okuyan her bir birey turizmin baskenti olan Antalya’da en iyi otellerde hizmet verecek. Burada aldiginiz kaliteli egitim ve yaptiginiz uygulamali egitim ile mesleginize bir sifir önde baslayacaksiniz. Ben sehrimizin yalnizca dogal güzellikleri ile degil damak çatlatan lezzetleriyle de tercih sebebi olmasini istiyorum. Bugün mutfak atölyenizi gezdim aldiginiz egitim ve çikardiginiz ürünleri inceledim. Hepinizle gurur duydum. Inaniyorum ki bu okuldan mezun gençlerimiz ileride adini dünyaya duyuran basarili sefler çikartacak. Kim bilir belki Antalya’nin ilk Michelin Yildizli restoranini siz açarsiniz. Hedefiniz hep yüksek olsun” dedi.



“Antalya’da turizm sezonu bitmiyor”

Vali Ersin Yazici, turizm sehri olan Antalya’da en geçerli mesleklerin basinda mutfak hizmetleri, otel isletmeciligi, muhasebe ve yiyecek içecek hizmetleri gibi bölümlerin geldigine deginerek; “Bu ve sayamadigim diger bölümlerden mezun olan gençlerimiz özellikle de ikinci bir dil konusabildigi taktirde asla disarida kalmiyor. Antalya’da turizmi 12 aya yaymaya basladik. Öyle bir cografya da yasiyoruz ki spor, kongre, saglik turizmi gibi çesitli nedenlerle neredeyse sezonumuz kapanmiyor. Dolayisiyla çok iyi bir tercih yaptiniz. Kültür ve Turizm Bakanimiz da her zaman turizm çalisanlarinin yaninda ve onlari korumaya yönelik resmi adimlar atiyor. Sizden tek ricam var lütfen kendinizi her bakimdan çok iyi yetistirin. Çünkü sehrimize gelen turist sizlerin sayesinde ülkemizi taniyor ve yine sizden aldigi izlenimle bizlerden etrafina bahsediyor. Sizlere olan inancim ve güvenim tam. Her biriniz saglicakla kalin.” seklinde konustu.



“Tek nasihatim kitap okumaniz”

Gittigi her okulda yaptigi bir anketten ögrencilere bahseden Vali Yazici; “Yaklasik olarak 8 yildir 360’a yakin okulda bu anketi gerçeklestirdim. Anketim çok basit. Sizi en çok ne rahatsiz ediyor? Sonuç yüksek bir oranla yalan çikiyor. Birine yalan söylersek karsimizdakine de bu hakki vermis oluruz. Tercih size kalmis ama ben Ersin Yazici olarak yalan söyleme hakkini kimseye vermeyecegim.” ifadelerini kullandi. Dost kavramiyla ilgili ögrencilere sorular soran Vali Yazici; “Insanin yasami boyunca birkaç tane dostu olur. Benim de çok sevdigim bir dostum var. Hemen hemen her gün bulusuyoruz. Benim en yakin dostum kitap. Sizlerin de dostlarinizdan biri mutlaka kitap olsun. Bu da benim sizlere nasihatim olsun” dedi.



“Önceligimiz degerler egitimi”

Ögrencilerle sohbetin ardindan ögretmenlerle bir araya gelen Vali Yazici ögrencilerin kalbine ilk önce insan sevgisinin yerlestirilmesi gerektigini belirtti.

Gençlerin egitimi noktasinda degerler egitiminin olmazsa olmaz oldugunun altini çizen Vali Yazici: “Bizler veliler olarak hepimiz çocuklarimizin doktor, mühendis yani kariyer meslek sahibi olmasini istiyoruz ama ayni anne baba belli bir yastan sonra çocugunun adam olmasini, iyi bir insan olmasini istiyor. Bu yüzden bizler de egitimin yaninda öncelikli olarak gençlerimizi degerler egitimiyle iyi birer insan olarak yetistirecegiz. Gençlerimizin kalbine insana sevgiyi ve saygiyi yerlestirmeliyiz” seklinde konustu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile