Otellere Çevresel Sürdürülebilirlik Egitimi Verildi

Otellere Çevresel Sürdürülebilirlik Egitimi Verildi

‘Tepebasi Sürdürülebilir Isletmeler Projesi’ çerçevesinde egitim süreci, turizm sektörü ve oteller için devam ediyor.

Tepebasi Belediyesi’nin küresel amaçlar çerçevesinde baslattigi Tepebasi Sürdürülebilir Isletmeler Projesi devam ediyor. Isletmelerin faaliyetlerinde çevresel, sosyal, kültürel, ekonomik, insan haklari, saglik, güvenlik gibi konulari ele alarak daha sürdürülebilir olmalarini amaçlayan projede ilk olarak oteller ele alindi. Gerçeklestirilen egitim çalismasinda, çevresel sürdürülebilirlik konusu ele alindi. Toplantida, Sürdürülebilirlik Adimlari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Emrah Kurum, çevresel sürdürülebilirlik özelinde otellerin yapabilecekleri iyilestirmeler üzerine egitim verdi.

Otellere yönelik gerçeklestirilen egitimde; sürdürülebilirlik, sürdürülebilir kalkinma amaçlari, çevresel sürdürülebilirlik özelinde otellerin yapabilecekleri iyilestirmeler ele alindi. Baskan Kurum, temiz su ve sanitasyon, iklim eylemi, sudaki yasam ve karasal yasam odaginda da detayli bilgiler paylasti. Bu odak alanlarinda Türkiye’den ve dünyadan iyi uygulama örnekleri paylasilirken sunumun ardindan katilimcilarla birlikte otelin farkli bölümlerinde iyilestirme alanlari tespit edildi. Katilimcilar atik yönetimi, su yönetimi, gidaya erisim, enerji kullanimi ve tasarrufu konularinda kendi uygulamalarindan bahsederek deneyimlerini de paylasti.

Programda egitimlerini eksiksiz olarak tamamlayan otellere, kriterlere uyum saglamalari için belli bir zaman verilecek. Faaliyetlerini kriterler çerçevesinde dönüstüren oteller ‘Sürdürülebilirlik Sürdürülebilir Isletmeler Sertifikasi’ almaya hak kazanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile