Otizmli Çocuklar Çiftçilige Basladi

Otizmli Çocuklar Çiftçilige Basladi

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliginde, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Dernegi ve Özgecan Aslan Gençlik Merkezi paydasliginda otizmli çocuklar çiftçilige basladi.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliginde “Otizmli Çiftçiler Üretiyor” projesinin ilk adimlari Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik ile Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ceniz Toker’in katilimlariyla atildi. Etkinlige Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Bülent Uzun, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Dernegi Baskani Demet Çileli, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi gençlik liderleri, otizmli bireyler ve aileleri de katildi.



“Ailelerin büyük fedakarliklarini gördük”

Otizmli bireylerin sebze fidelerini toprakla bulusturdugu etkinlikte konusan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Toker, “Bugün burada otizmli çocuklarimiza tarimsal üretimin nasil gerçeklestigini göstermek ve onlarin tarimsal faaliyetlere katilmasini saglamak amaciyla toplanmis bulunuyoruz. Ayni zamanda ailelerin onlarla günün belli saatlerini nasil geçirdiklerini gördük. Ailelerin yaptiklari büyük fedakârliklarini anlama firsati yakaladik. Akdeniz Üniversitesi olarak imkanlar dahilinde otizmli çocuklarimizin her türlü ihtiyaçlarini karsilamak ve bireysel gelisimlerine katki saglamak için elimizden gelen gayreti gösterecegiz” diye konustu.



“Meclis konunun takibinde”

Bu tür etkinliklerin toplumda farkindalik olusturmasi açisindan oldukça önemli oldugunu ifade eden Antalya Milletvekili Kemal Çelik, “Mecliste Otizm ve Gelisim Bozukluklari Komisyon Baskanligi yaptim. Konuyla ilgili detayli bir rapor hazirladik ve takibini de yapiyoruz. Bu çocuklarimizin gelisim, saglik ve gelecek sorunlariyla ilgili gerek devlet gerekse birey olarak elimizden geleni yapmali, onlari mümkün oldugunca hayatin içinde tutmaya gayret göstermeliyiz” seklinde konustu.



“Onlarin sevinci bizleri mutlu ediyor”

Etkinlige katilmaktan büyük mutluluk duydugunu dile getiren Antalya Milletvekili Mustafa Köse, “Bu çocuklarimiz çok özel çocuklar. En büyük özellikleri bir ürün ortaya koyduklarinda büyük bir mutluluk duyuyorlar ve bu onlarin yüzlerine gözlerine yansiyor. Onlarin sevincini görmek de bizleri çok mutlu ediyor. Bugün burada sebze fidelerini toprakla bulusturdular. Böylece kendileri de aileleri de rahatlamis oldular” diye konustu.



“Katkida bulunabilirsek ne mutlu bizlere”

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Bülent Uzun ise “Otizmli Çiftçiler Üretiyor” projesinin otizmli bireylerin tarim faaliyetlerinde yer almasini amaçlayan bir proje oldugunu vurguladi. Prof. Dr. Uzun, “Otizmli bireylerin toplumsal baski ve sosyal faaliyet alanlarinin kisitliligi göz önüne alindiginda bilimsel destek ile otizmli bireylerin yasamsal becerilerini gelistirme, yeni faaliyet alanlari olusturma, onlara bir arada yeni isler yapabilme firsati verme fikri bizleri heyecanlandirmaktadir. Ayrica otizmli çocuklarimizin yasamsal beceriler ve mesleki faaliyetler konusunda yasadigi sikintilar Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak bizi bu sosyal sorumluluk projesini gerçeklestirme konusunda tesvik etmistir. Onlarin bireysel gelisimlerine bir nebze katkida bulunabilirsek ne mutlu bizlere” ifadelerini kullandi.

“Iki yönlü bir mutluluk”

Akdeniz Otizm Spor Kulübü Dernegi Baskani Demet Çileli ise, “Bugün burada çok güzel bir etkinligin ilk adimlarini attik. Otizmli çocuklarimiz toprakla temas ederken aileleri de Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nde psikolojik destek alacaklar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile