Oto Tamircilerinden Araç Sahiplerine Kislik Bakim Uyarisi

Oto Tamircilerinden Araç Sahiplerine Kislik Bakim Uyarisi

Otomobil tamir ustalari, yaklasan çetin kis aylari öncesinde sürücüleri araçlarinin bakimlarini yaptirmalari konusunda uyardi.

Ülke genelinde etkisini göstermeye baslayan ve soguk havalarla birlikte Kahramanmaras sanayi sitesinde oto bakim atölyeleri hareketlenmeye basladi.

Kis aylarinin sürücüler açisindan sorunsuz geçmesi için lastik, motor, antifriz ve akü gibi araç aksamlarini kontrol ettirmeleri gerektigini vurgulayan tamirci ustalari radyatördeki sularin antifrizle degistirilerek derecesini eksi 40 ve üzerine çikartmanin önemini vurguladi.

Kahramanmaras sanayisinde oto tamir ustasi Selahattin Keçe, “Kislik kontrollerimiz genellikle akü ölçümü, antifriz ölçümü, yag bakimlari ve bunun yaninda birçok kontrollerin yapilmasi gerekiyor. Bize gelen araçlarin bakimi sadece yag ve filtre degisimi degil, bütün aksamlarin kontrolünü yaparak bakimlarini yapiyoruz” dedi.

Kis aylarinda antifriz ölçümünün önemine deginen Keçe, “Kisin antifriz ve akü ölçümü çok önemli. Kisin bir don olayi oldugu zaman motorda bulunan sular buz tutuyor. Bununla birlikte motor aksami içerisinde bulunan borular kiriliyor. Bu olusumu engellemek için antifriz kullanimi çok önemli. Antifrizin kaynama derecesi yüksek oldugu için de önemlidir. Ayni zamanda akü ölçümü de önemli, çünkü kis aylarinda elektrot seviyelerinde düsüs meydana geliyor. Aküler bu durumda mars yapimini engelliyor. Bunun da önüne geçmek için akü kontrolünü de mutlaka yapmamiz gerekiyor” diye konustu.

Ortalama kis bakim maliyetine de deginen Keçe, “Ortalama bir kis bakiminin maliyeti bin TL ile 2 bin 500 TL ve kullanilan malzemelerin kalitesine göre degisiyor. Ayni zamanda arabanin durumuna göre de bu maliyetler artip düsebiliyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile