2009 yılı Kurban Bayramı'nda trafik kazasında otobüs durağına giren Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Atıl Arda Yavuz'un (22), durakta bekleyen Semra Çetin (47), Resmiye Yurteri (64), Ebru Candaş (21), Hikmet Dikici (43) ve Cevriye Tokpınar'ın (51) ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.
4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "taksirle 5 kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 20 yıl hapis talebiyle yargılanan Atıl Arda Yavuz'un yargılanmasına devam edildi. Kardeşini trafik kazasında kaybettiğini belirten Yavuz, "Ölenlerin acısını paylaşıyorum. Çok üzgünüm." dedi.
Mahkeme heyeti, Yavuz'a, taksirle ölüme sebep olmak suçundan önce 7 yıl hapis cezası verdi. Ardından da sanığın duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak ceza 5 yıl 10 aya düşürüldü.
Mahkeme, sanığın tutuklu bulunduğu süreyi göz önüne alarak Yavuz'u tahliye etti. Yargıtay kararı onaylarsa Yavuz, kalan cezasını çekmek için cezaevine girecek.
MAKTUL YAKINLARI TEPKİLİ
5 kişinin ölümüne 5 kişinin de yaralanmasına sebep olmakla suçlanan sanığa verilen cezayı az bulan maktul yakınları karara tepki gösterdi. 4 çocuk annesi Semra Çetin'in babası Hüsamettin Çetin, bir tepsi baklava çalan insanların 20 yıl hapis yattığını savunarak, "5 kişinin ölümüne sebep olan kişiye 5 sene hapis veriliyor. Burada hukuka nasıl güveneceğiz? Artık hukuka inanmıyorum. Bu kaza sebebiyle 25'den fazla kişi mağdur oldu. Hepimiz bayramda yakınlarımızı kaybettik. Herkesin psikolojisi bozuldu. İlaçlarla ayakta duruyoruz. Tahliyede de edildi. Artık benim için hukuk yok." diye konuştu.
Hayatını kaybedenlerden hukuk öğrencisi Ebru Candaş'ın amcası Sabit Candaş ise, "Demek ki her bir insanın ömrü sadece 1 yılmış. Bu adalet değil, adalet yok. Yeğenim Ebru Hukuk fakültesini bitirecekti, bu yıl son senesiydi. Kendisi hâkim olmak istiyordu. Ve artık hâkimler nasıl ceza verirse versin, hiç yatırmasınlar ne gerek var. Serbest bırakılsın." şeklinde konuştu.