Akaydın'ın koltuk sayısının fazla olduğunu söyleyerek kendisiyle çeliştiğini ifade eden Demirtop, "Koltuk sayısı fazla diyorsun. 40 tane yeni otobüs alıyorsun. Bu nasıl çelişki?" sorusunu yöneltti. Antalya Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Gönenç de Mustafa Akaydın'ı 'aba altından sopa göstermek'le suçladı. Gönenç, "Akaydın, 40 otobüs aldım. Birleşmezseniz 40 tane daha alır sizi bitiririm demek istiyor." dedi.
Antalya'da toplu taşımada kullanılan otobüs ve minibüslerin birleşememesinin ulaşımda büyük sorunlara neden olduğu yönündeki tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Birleşmeye sıcak baktıklarını belirten taraflar, büyükşehir belediyesinin 40 yeni otobüs alarak sorunun daha da büyümesine neden olacağını ileri sürdü. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)'nin otobüs ve minibüslerin birleşmeleri yönünde karar aldığını, ancak minibüsçülerin konuyu yargıya taşıması ile bu kararın uygulamaya geçirilemediğini belirten Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Demirtop, minibüslerin koltuk kapasitelerini 14'ten 29'a çıkararak haklarını gasp ettiğini ileri sürdü. Birleşmeye sıcak baktıklarını dile getiren Demirtop şöyle devam etti:
"Minibüsçüler koltuk kapasitesini tekrar eski seviyesine döndürürse işbirliğine hazırız. Daha önce koltuk sayısından şirket kurulmasını istedik. Minibüsçüler kabul etmedi. Sonra başka bir protokol imzaladık. UKOME'den karar çıktı. Ancak minibüsçünün birisi dava açtı. Birleşme gerçekleşmedi. Bu konuda belediye bir yön çizsin biz de onu takip edelim."
Demirtop'a göre, Antalya'daki ulaşım sorununun çözülebilmesi için herkesin hakkına riayet edilmesi lazım. Belediyenin adaleti sağlayarak herkesin hakkını koruması lazım. Antalya'daki toplu taşımada 161 halk otobüsü ile 662 minibüsün hizmet verdiğini kaydeden Demirtop, halkın otobüsten daha çok memnun olduğunu savundu. Demirtop, toplu taşımayla ilgili belediyeye gelen şikayetin yüzde 95'ini minibüslerin, yüzde 5'ini ise halk otobüslerinin oluşturduğunu aktardı.
Antalya Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Gönenç de birleşmeden yana olduklarını söyledi. Antalya'daki ilgili kurum ve kuruluşların sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin de toplu taşımanın tek çatı altında yapılmasını istediğini dile getiren Gönenç, "Birleşmek için can atıyoruz. Halk otobüsleri de birleşmek istiyor. Bunun için birkaç defa bir araya geldik. Ancak bazı üyeler bir araya gelinip şirket kurulmasını istemiyor. İki taraftan da bazı üyeler mahkemeye dava açtı. Birleşme gerçekleşmedi." diye konuştu.
Akaydın'ın hem koltuk sayısının fazla olduğundan bahsetmesine, hem de 40 yeni otobüs almasına bir anlam veremediğini ifade eden Gönenç, belediyenin bu otobüsleri kendilerine satması için girişimlerde bulunacaklarını açıkladı. İki grup arasında birleşmek için hiçbir engelin olmadığını vurgulayan Oda Başkanı, şöyle devam etti: "Ulaşımın patronu büyükşehir belediyesi. Dolayısıyla birleşmeye kendisi öncülük etmesi lazım. Yoksa herkes kendini haklı görür. Bu işbirliği gerçekleşmez." Gönenç, belediyenin yeni aldığı 40 otobüsün sorunu daha da büyüteceğine dikkat çekerek bunun için ulaşım esnafının birleşmesi gerektiğinin altını çizdi.