Otogarda Yıkım Çalışmaları Başladı

Otogarda Yıkım Çalışmaları Başladı

Muş Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yapılacak onarım çalışmaları kapsamında yıkıma başladı.

Tuvaletlerin olduğu kısmı yıkan ekipler, buradan otogara yeni yol açacak. Yeni yolun açılmasıyla birlikte otogar için T-2 belgesinin alınacağı bildirildi.

Yıkım çalışmalarının yerinde takip eden Belediye Başkanı Necmettin Dede, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Yıkım çalışmalarını tuvaletlerin olduğu yerde başlattıklarını dile getiren Başkan Dede, yıkılacak yerde otogara giriş yolu yapacaklarını ifade etti.

Otogarın giriş ve çıkışlarının aynı güzergahta olmasının sıkıntı oluşturduğunu vurgulayan Dede; “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından birkaç kez uyarıldık, hatta bazen para cezası da verildi.

Otogarın T-2 belgesi yoktu ve böyle olunca da sıkıntı yaşıyorduk. Bu belgeyi almak için otogarın giriş ve çıkışlarının birbirlerinden ayrı olmasının yansıra, mescit ve emzirme odalarının da olması gerekiyordu. Bir süre önce buraya camii yaptık ve mescit sorununu çözdük. Daha sonra emzirme odası yaptık. Şimdi de otobüslerin girişi için yeni yol yapıyoruz. Bu yolu yapmak için tuvaletlerin olduğu alanı yıkmak zorunda kaldık. Çalışmaları 10 gün içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yıkım çalışmaları esnasında otogardaki dükkanları yıkmayı da hedeflediklerini dile getiren Dede, esnafların birbirleriyle anlaşamamalarından dolayı bundan vazgeçtiklerini belirtti.

Dede; “Biz otogardaki otobüs firmaları yetkilileri ve esnaflarla ayrı ayrı toplantılar düzenledik. Burayı 2 katlı yapmayı düşünüyorduk. Ayrıca mevcut dükkanları yıkıp, yerlerine yenilerini yapacaktı. Bu dükkanları da yine mevcut esnafa verecektik. Burada toplantı yaptık ama esnaflar anlaşamadılar. Burada 3-5 esnaf anlaşamıyorsa, bizim yapacak bir şeyimiz yok. Biz de T-2 belgesini almak için çalışma başlattık. Onarım çalışmaları kapsamında peronları onaracağız. Bunun yanı sıra otogarın dış cephesini boyatacağız” diye konuştu.

Yeni otogar yapımı için daha önce çalışma yaptıklarını dile getiren Dede; “Jandarma Komutanlığı mevkiinde hazineden arsa tahsis edildi. Burada yeni otogar yapacaktık ama bütçemiz buna yeterli gelmedi. Mevcut otogarda bu yıl onarım çalışması yapacağız” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile