Otomotivde Brıc Ülkeleri Türkiye’yi Üs Olarak Kullanacak

KPMG Türkiye’nin araştırmasına göre Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’den oluşan BRIC ülkeleri otomotiv endüstrisinde Avrupa’ya açılmayı hedelfliyor.

Bunun için de Türkiye’yi üs olarak kullanmayı amaçlıyor. Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD); satış, satış sonrası hizmetler, servis, yedek parça ve yenileme alanında faaliyet yürüten paydaşları ile bir araya geldi.

Otomotiv endüstrisinin geleceğinin ele alındığı ‘III. After Market Konferansı’nda söz alan KPMG Türkiye ortaklarından Ergün Kış, otomotiv endüstrisinde dünyanın önde gelen şirketlerinden 200 yöneticinin katıldığı bir araştırma detaylarını TAYSAD üyelerine aktardı. Kış, 2016’ya dönük araştırmalarında otomobillerin kendi aralarında diyaloga girebileceğini, arabaların kendi kendini tamir edebilecek seviyeye gelebileceğini dile getirdi.

Kış, “2016'da dünyada araç üretimi 100 milyonu aşacak. Brezilya, Rusya Hindistan ve Çin’in yer aldığı BRİC ülkeleri, Avrupa’ya açılmak için en uygun lokasyonun yüzde 81 oranında Türkiye kanalıyla yapılabileceğine kanaat getiriyor. Yani Türkiye’nin ve otomotiv sektörünün buna göre konum alması gerek.” dedi.

‘III. After Market Konferansı’nda sektörün paydaşlarını nasıl konumlandırması gerektiği de vurgulandı. Orta vadede BRIC ülkelerinin Avrupa’ya açılmasında Türkiye’yi üs seçebileceklerinin önemine değinilirken, bu fırsatın görülmesi gerekliliğine işaret edildi.

Konferansta Türkiye otomotiv endüstrisinin Avrupa ve dünyada edindiği rolü anlatan TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, ‘Güçlü Marka Güçlü Sanayi’ sloganı ile yan sanayi olarak hedeflerini büyütmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Dernek üyelerinin 11 milyar dolar toplam ciro 5 milyar dolar ihracat ve 100 bin eleman istihdamı ile otomotiv endüstrisinin önemli bir aktörü olduğuna temas eden Dudaroğlu, “Küresel marka imajımıza yatırım yapmalı ve dünyada after-marketimizi artırmalıyız. Bununla birlikte bağımsız yenileme piyasası için Türkiye’de iyi fırsatlar olduğunu görüyoruz. Ülkede 14 milyon adete varan araç parkının yüzde 50’si 15 yaş ve üzerindedir. Bu fırsatları bilerek konum almalıyız.” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile