Otomotive Yönelik 2 Milyon Dolarlık 'Silikon Hortum Üretim Hattı'

Kauçuk ve silikon hortum, plastik ve metal boru parçaları üreten, kapasitesinin yüzde 40'ını Avrupa ülkelerine ihraç eden Bursa'daki bir işletmenin, 2 milyon dolarlık yatırımla, otomotiv sektörüne yönelik, silikon hortum üretim hattı hizmete açıldı.

Kayapa Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada düzenlenen törende konuşan şirketin yönetim kurulu başkanı Ayhan Korgavuş, babasının tornacılık, kalıpcılık ve oto sanayi üzerine çalıştığını, vefat ettikten sonra kardeşiyle genç yaşta kendilerini çalışma hayatının içinde bulduklarını söyledi.

Korgavuş, 1979'dan 2014'e uzanan hikayesini anlatarak, şunları kaydetti:
"Hem kauçuk hem metal hem plastik boru konusunda, dünyadaki nadir firmalardan biriyiz. 'Neden silikon hortum' diye soracak olursak, artık motorların hacimleri gittikçe küçülmeye başladı.

Tam ters oranda da motorların gücü artmaya başladı.

Bu, yüksek basınç ve yüksek ısı demektir. Bunu karşılayacak olan ancak silikon hortumdur. Bu yüzden bu yatırımı yapmak istedik ve geç kalmadan gerçekleştirmiş olduk. Hem makine, hem de el işçiliği ile bir kombinasyon yoluyla üretiliyor."
Volvo, Ford, Wolkswagen, Ferrari ve Porsche gibi otomobillere parça üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Korgavuş, "2013'te dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Wolkswagen'e ürün sevkıyatına başladık. Yine aynı grup bünyesindeki prestijli markalardan Porsche'a ürün göndermeye başladık. Yılda 9 milyon adet hortum imal ediyoruz. Ürünlerimizin yüzde 40'ını Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz" dedi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu da şirketin 35. yılını kutladığını, otomotiv sektöründe 2023 yılında 75 milyar dolar ihracat hedeflerinin olduğunu belirterek, ''Sizin gibi firmaların sayısının artması, katma değeri fazla ürünler üretilmesi bizi bu hedefe doğru daha çok yaklaştıracaktır" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile