Otunbayeva: Bakiyev'in rövanşına izin vermeyeceğiz

Kırgızistan'ın geçici hükümet Başkanı Roza Otunbayeva, ülkenin güneyindeki 3 kentin yönetimini ele geçiren Bakiyev'in taraftarlarına teslim olmayacakl

Kırgızistan'ın geçici hükümet Başkanı Roza Otunbayeva, ülkenin güneyindeki 3 kentin yönetimini ele geçiren Bakiyev'in taraftarlarına teslim olmayacaklarını duyurdu. Gelişmeleri değerlendiren Otunbayeva:" Bakiyev'in rövanş almasına izin vermeyeceğiz" dedi. Otunbayeva: "Bir kaç kişiye para vererek ülkeyi karıştıranların eylem planları boşa çıkacak. Biz bu tür eylemlere izin vermeyeceğiz' açıklamasında bulundu.

Roza Otunbayeva son 10 yılıdır Kırgızistan'ın demokrasisi için mücadele ettiklerini vurgulayarak, "Geriye dönüş yok." ifadesini kullandı.

Geçici hükümeti eleştirenlere de cevap veren Otunbayeva, ülkenin normale dönmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini illeri sürdü. Hükümetin yapısını oluşturan geçici üyelerin farklı parti mensuplarından olduklarını aktaran Otunbayeva:" Kabinedeki her kes ülkenin geleceği için var gücüyle emek sarf ediyor." Dedi. Anayasa değişiklikleri üzerinde kamuoyu tarafından farklı tekliflerin geldiğini aktaran Otunbayeva, ülke yönetiminin parlamenter sistem olmasını arzuladıklarını dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile