Ovacik'ta 80 Hektarlik Alanda Etkili Olan Yangin 54 Saatte Kontrol Altina Alindi

Ovacik'ta 80 Hektarlik Alanda Etkili Olan Yangin 54 Saatte Kontrol Altina Alindi

Karabük’ün Ovacik ilçesinde 80 hektarlik alanda etkili olan orman yangini, 54 saatte kontrol altina alindi.

Ovacik ilçesine bagli Beydini ile Alinca köyleri arasinda çikan orman yangini, havadan ve karadan yogun çalismalar sonucunda kontrol altina alindi. Yaklasik 54 saatlik müdahale ile söndürülen yanginda sogutma çalismalari araliksiz sürüyor.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, gazetecilere yaptigi açiklamada, "Öncelikle hem Karabük’ümüze hem Ovacik’imiza hem de ülkemize geçmis olsun diyorum. Cuma günü yaklasik saat 14.30 civarinda baslayan orman yangini, bugün aksam itibariyla kontrol altina alindi diyebiliriz. Bu süreç içerisinde yaklasik 78 aracimiz, arazözlerimiz, su tankerlerimiz, UMKE’miz, AFAD’imizin araçlari, yine yaklasik 220 civarinda personelimizle üç gündür yanginla mücadele ediliyor" dedi.

Söndürme ve sogutma çalismalarinin devam ettigini söyleyen Vali Yavuz, "Yanginin basladigi andan itibaren bu saate kadar gerçekten fedakarca çalisan orman teskilatimizin degerli mensuplarina, belediyelerimizin, Il Özel Idaremizin ve diger tüm kurumlarimizin çalisanina çok tesekkür ediyorum. Gece gündüz demeden 7/24 esasinca gerçekten fedakarca çalistilar. Çok zorlu kosullarda çalistilar. Çünkü yanginin çiktigi alan sarp, kayalik ve biraz zor bir alandi. Yol açisindan sikintilarimiz oldu. Bir taraftan yollar açildi, bir taraftan söndürme çalismalari devam etti. Sükür bu aksam saatleri itibariyla kontrol altina alindi" ifadelerini kullandi.

Yanginin çikisi ile ilgili sorusturmanin sürdügünü aktaran Yavuz, "Bununla birlikte hem kolluk birimlerimiz hem de ilgili birimlerimiz adli ve idari sorusturmasina devam ediyorlar. Insallah en kisa süre içerisinde de bu yangini çikartip, yesil vatanimizi, akcigerlerimize ve ormanlarimiza bu zarari verenleri bulup bir an önce adalete teslim edecegiz" diye konustu.

Vali Yavuz, yanginin 80 hektarlik alanda etkili oldugunu ifade ederek sunlari söyledi:

"Tabii tamaminin yandigini söyleyemeyiz. Ara ara yanmayan bölgeler de var. Ama 80 hektarlik bir alanda yanginin etkili oldugunu söyleyebiliriz. Zarar tespit çalismalari yapildiktan sonra, kesin tespitler yapildiktan sonra yanan kisimlar çok daha net çikacaktir" seklinde konustu.

Yanginin çikisi ile ilgili net bilginin önümüzdeki günlerde belli olacagini kaydeden AK Parti Karabük Milletvekili Cem Sahin ise, "Tüm Karabük halkina geçmis olsun dileklerimi iletmek istiyorum ve yanginla en iyi mücadele yolunun yangin çikmasina vesile olacak davranislardan uzak durmak oldugunu bir kere daha hakikaten ifade ediyorum. Türkiye’de halkimiz bu konuya özen gösterir, riayet ederlerse Ovacik’ta ve su an halen söndürülme çalismalari devam eden bölgelerdeki yanginlar çikmamis olur" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile