Oyun Oynayarak Matematigi Sevdiriyorlar

Oyun Oynayarak Matematigi Sevdiriyorlar

Ege Üniversitesi’nin matematik bölümü ögrencileri hazirladiklari ’Sosyal Proje’ çerçevesinde Manisa’nin Alasehir ilçesinde çocuklarla oyun oynayarak matematigi sevdiriyorlar.

Alasehir’de Mustafa Besikçioglu Ilkokulu’nu proje okulu seçen Ege Üniversitesi Matematik Bölümü ögrencileri, matematigi eglenceli bir hale getirip çocuklarin matematige olan bakis açilarini degistiriyor. Matematik Bölümünde okuyan 13 üniversiteli ögrenci, yaptiklari sunumla çocuklarin matematige bakis açilarini da degistiriyor. Matematigin aslinda korkulmayacak bir bölüm oldugunu anlatan üniversiteliler, çocuklarin korktugu sayilarla yapilan islemleri eglendirerek, oyun oynatarak ögretti.

Okullarini proje okulu olarak seçen Ege Üniversitesi Matematik Bölümü’ne tesekkür eden Mustafa Besikçioglu Ilkokulu Müdürü Mustafa Yilmaz, çocuklarin matematige bakislarinin degistigini söyledi.

Üniversite ögrencilerinin sunumlarindan sonra çocuklarin matematige karsi ilgi ve sevgilerinin gelistigini ifade eden Okul Müdürü Mustafa Yilmaz, “Bundan sonra da okulumuzda ögrencilere farkindalik olusturacak projelerin devamini getirmeyi planladik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile