Oyuncak Kütüphanesi Miniklerin Eglence Ve Egitim Merkezi

Oyuncak Kütüphanesi Miniklerin Eglence Ve Egitim Merkezi

29 Nisan 2023 tarihinde kütüphane mantigi ile çocuklarda firsat esitligi olusturmak, her çocugun oyuncaga erisebilmesi için Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan Türkan Saylan Çagdas Yasam Merkezi içerisinde açilan Oyuncak Kütüphanesi çocuklarin ugrak yeri olmaya devam ediyor. Bugüne kadar Oyuncak Kütüphanesi’ne 209 çocuk kayit yaptirirken, 681 oyuncak da miniklere ödünç verildi. Ayrica Oyuncak Kütüphanesi’nde 18 etkinlik düzenlendi ve bu etkinliklere 227 çocuk katildi. Çocuklar için Psikolojik danismanlik bölümünden ise bugüne kadar 96 danisan ile 130 bireysel görüsme ile yararlandi.

Oyuncak kütüphanesi yerel yönetimlerde bir ilk

Mugla Büyüksehir Belediyesi Oyuncak Kütüphanesi projesi ile her çocugun oyuncaga ulasabilmesini hedefliyor. Oyuncak kütüphanesinde kütüphane mantigi ile çocuklarin oyuncaklari belli bir süreligine alip oynadiktan sonra geri iade edebilecegi birinci alan, birlikte egitim ve etkinliklerin yapilacagi ikinci alan, psikolojik danismanlik, oyun terapisi verilecek üçüncü alan, ihtiyaç sahibi ve depremzede çocuklara verilmek üzere bagislarin kabul edildigi dördüncü alan olusturuldu. Çocuklarin psikolojik, sosyal ve diger alanlarda gelisimlerine katkida bulunmak, her çocugun her oyuncaga erisimini saglamak, engelli bireyler içinse benlik kaygisi, bas etme becerileri kazandirmaya yönelik bir organizasyon olan Oyuncak Kütüphanesi Projesi yerel yönetimlerde ilk defa Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan Türkan Saylan Çagdas Yasam Merkezi içerisinde hayata geçirildi.

Oyuncak kütüphanesi vatandaslarin oyuncak bagislarini bekliyor

Hafta içi 08.00-18.00 arasi faaliyette olan Oyuncak Kütüphanesi daha fazla çocuga ulasmak için vatandaslardan gelecek oyuncak bagislarini bekliyor. Oyuncak bagisi yapmak isteyen vatandaslarin 444 48 01 Çagri Merkezi’ni aramasi ya da Fethiye, Ortaca, Marmaris, Mentese, Milas ve Bodrum’da Büyüksehir Belediyesi sosyal hizmetler birimine oyuncaklari birakmasi yeterli olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile