Oyuncu Onur Seyit Yaran'i Silahla Yaraladigi Iddia Edilen Sanik Hakkinda Karar Verildi

Mahkeme, tutuklu kaldigi süre ve verilen ceza miktarini dikkate alarak, sanik Serhat Okuducu'nun yurt disina çikis yasagiyla birlikte tahliyesine hükmetti.

Dizi oyuncusu Onur Seyit Yaran'in silahla yaralanmasina iliskin tutuklu sanik Serhat Okuducu'nun "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 15 yila kadar hapis istemiyle yargilandigi dava karara baglandi.

Istanbul 9. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Okuducu, Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile cezaevinden baglandi. Müdahil Onur Seyit Yaran'i ise avukati temsil etti.

Durusmada, esasa iliskin mütalaaya karsi diyecekleri sorulan sanik avukati Ece Kasrat, müdahil Yaran ve taniklarin olayi yanlis aksettirdiklerini, tutanaklara göre suçta kullanilan silahin sarjöründe 3 mermi oldugunu, bunun da müvekkilinin öldürme kastiyla hareket etmedigini gösterdigini belirterek, müvekkili hakkinda "kasten öldürmeye tesebbüs" degil "taksirle yaralama" suçundan hüküm kurulmasini ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanik Okuducu'ya "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan önce 10 yil hapis cezasi verirken, ilk haksiz eylemin kim tarafindan baslatildigi tespit edilemediginden haksiz tahrik indirimi uygulayarak, bu cezayi 7 yil 6 aya indirdi.

Sanigin durusmalardaki olumlu hal ve davranislarini dikkate alarak, cezayi 6 yil 3 aya düsüren heyet, tutuklu kaldigi süreyi ve verilen ceza miktarini gerekçe göstererek sanigin yurt disina çikis yasagiyla birlikte tahliyesine hükmetti.

- Mütalaadan

Durusma savcisi tarafindan 24 Mayis'ta açiklanan mütalaada, sanigin dolayli olarak suçunu ikrar ettigi belirtilerek, elde edilen kamera kayitlarina göre, 22 Eylül 2020 saat 18.39'da, Nisantasi Mahallesi Ihlamur Yolu Sokak'taki kaldirim kenarinda, müdahil ile sanik arasinda itisme ve tartisma yasandigi, Yaran'in sanik Okuducu'yu ittigi, sanigin Yaran'a dogru dönmesi sirasinda elindeki silahinin ates aldigi ve Yaran'in yere düstügünün görüldügü ifade edilmisti.

Adli tip raporuna göre, müdahil Yaran'in yaralanmasinin yasamini tehlikeye sokan bir durum olmadigi, yaralanmanin kemik kirigina neden oldugu kaydedilen mütalaada, sanigin yanindaki silahla ates etmesi sonucu müdahilin omzundan yaralandigi ve sonrasinda olay yerinde bulunan bir is yerine kaçtigi aktarilmisti.

Sanigin olay yerine tasidigi silahla gitmesi, kullandigi silahin elverisliligi, hedef alinan vücut bölgesi, yaranin yeri ve niteliginin göz önüne alindigi vurgulanan mütalaada, ortaya çikan kastin öldürmeye yönelik oldugunun anlasildigi kaydedilmisti.

Mütalaada sanik Okuducu'nun, "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 9 yildan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile