Öz Anneleri Tarafindan Kaçirilan Çocuklar Babalarina Kavustu

Öz Anneleri Tarafindan Kaçirilan Çocuklar Babalarina Kavustu

Denizli’de annesi ve sevgilisinin ortak plan yaprak Ankara’ya fidye için götürdügü ve sonrasinda JASAT’in film gibi operasyonuyla bulunan 4 ile 6 yasindaki çocuklar, babalarina kavustu.

Denizli’nin Çal ilçesinde yasayan Halil E.’den (48) bosanan yabanci uyruklu esi Fatema E. (25), sevgilisiyle beraber yaptigi akil almaz plan ile 6 yasindaki oglu Y.E. ve 4 yasindaki kizi M.S.E.’yi Ankara’ya fidye almak için götürdü. Eve geri geldiginde çocuklarini göremeyen ve sonrasinda bir süphelinin kendisini arayarak, “Çocuklarinin yerini biliyorum. Eski esinin bana 5 bin TL borcu var. Onu ödersen çocuklari sana teslim ederim” demesi üzerine baba Halil E. ihbarda bulundu.

Ihbar sonrasi JASAT ekipleri film gibi operasyonla öz anneleri tarafindan alikoyulan iki çocugu Ankara’da saklandiklari bag evinde bulundu. Çocuklarla birlikte yakalanarak gözaltina alinip Denizli’ye getirilen anne Fatema E. ve suç ortagi olan sevgilisi Halid E. (25), ifade islemlerinin ardindan sinir disi edilmek üzere Il Göç Idaresi Müdürlügü’ne teslim edildi. Yapilan arastirmada annenin Denizli’ye gelerek çocuklarini alip Ankara’ya götürdügü ve erkek arkadasinin eski esini arayarak fidye istedigi ortaya çikti.

Ankara Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünce koruma altina alinan iki kardes, JASAT ekiplerince islemlerinin tamamlanmasi ardindan babalarinin yanina getirildi.

Babalari karsilarinda görünce büyük bir sevinç yasayan çocuklar, hizla kosarak babalarina sarildi.

"Çocuklarima karsilik para istedi"

JASAT’in hizli çalismalarindan dolayi çocuklarina kavustugunu söyleyen baba Halil E, “Eski esim çocuklarimi vermeyi talep etmedigini söyledi.

Bende ‘tamam’ dedim ve Denizli’ye geldi. Bende bahçeye üzüm toplamaya gittigim. Saat 12.00’da geri döndüm ve sonrasinda çocuklarimin evde olmadigini fark ettim. Çocuklarimin kaçirildigini anladim, ondan sonra biri beni aradi ve çocuklarima karsilik para istedi. Bende jandarmaya gittim. Jandarma titiz bir iz sürerek Ankara’ya gitti. Ankara’da yakaladilar. Denizli JASAT ekibine çok tesekkür ediyorum” dedi.

Sevgilisinin eski esinden fidye isteyen Halid E.’nin ‘Tasarlayarak öldürme’ suçundan kaydi oldugu ortaya çikti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile