Öz Finans-Is Sendikasi Genel Baskani Eroglu, Bursa Subesi Olagan Genel Kurulu'nda Konustu Açiklamasi

'Bugün 42 bin üye ile bankacilik is kolunun en büyük sendikasi, HakIs Konfederasyonu'nun üçüncü büyük sendikasiyiz'.

Öz Finans-Is Sendikasi Genel Baskani Ahmet Eroglu, 42 bin üye ile bankacilik is kolunun en büyük sendikasi olduklarini belirtti.

Sendikadan yapilan açiklamaya göre Eroglu, kentteki bir otelde düzenlenen Öz Finans-Is Sendikasi Bursa Subesi 1. Olagan Genel Kurulu'nda yaptigi konusmada, Öz Finans-Is Sendikasinin 2013'teki kurulusundan bu yana yasanan süreci aktardi.

Eroglu, önceleri sendikayi anlatmak ve üye bulmakta zorluk çektiklerini belirterek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Ziraat ve Halk Bankasi personeli 2001 yilina kadar bir taraftan 399 sayili Kanun Hükmünde Kararname, bir taraftan da 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu'nun 1B'si geregi kendilerini memur hissediyordu. Bir türlü arkadaslarimizi isçi olduklarina inandiramiyorduk. Banka çalisanlari, 'Biz memuruz, isçi degiliz. Nasil sendikaya üye oluruz?' diyordu. Bu süreçleri astik. Bugün 42 bin üye ile bankacilik is kolunun en büyük sendikasi, Hak-Is Konfederasyonunun üçüncü büyük sendikasiyiz. Bunun yaninda Ziraat, Halk ve Ziraat Katilim bankalarinin her subesinde sorumlu arkadaslarimiz var. Sendika üyelerimizin yüzde 10'u sendika teskilatlarinda görev yapiyor. Ayrica BDDK, SPK ve KGK'de ise yetki alarak toplu sözlesme isi devam ediyor."

Toplu is sözlesmelerinde enflasyonun üzerinde zam alindigina dikkati çeken Eroglu, "Bankalarimizin bir önceki toplu is sözlesmelerinde enflasyon yüzde 23 iken yüzde 26 zam aldik. Bu yil ise enflasyon arti 3 aldik. Bir sonraki yil enflasyon arti 2,8 ve sonraki yilda ayni olacak sekilde devam ediyor. Bu yil, 3 yillik bir toplu is sözlesmesi yaptik." bilgisini paylasti.

Genel kurulda tek listeyle gidilen seçimde, Öz-Finans Is Sendikasi Bursa Sube Baskani Mehmet Kop delegelerin tümünün destegiyle yeniden baskanliga getirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile