Öz Iplik Is Sendikasi Baskani Ay Açiklamasi 'Bu Ülkenin Yerli Ve Milli Bir Sektörüyüz'

Öz Iplik Is Sendikasi Baskani Ay Açiklamasi 'Bu Ülkenin Yerli Ve Milli Bir Sektörüyüz'

Öz Iplik Is Sendikasi Genel Baskani Rafi Ay, “Biz 20 milyar dolar ihracatla bu ülkeye para getiren bir sektörüz. Bunu gururla söylüyoruz. Gerçekten bu ülkenin yerli ve milli bir sektörüyüz“ dedi.

Öz Iplik Is Sendikasi tarafindan bu yil 8’ncisi düzenlenen ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami Geleneksel Yemegi’, basin mensuplarinin katilimi ile gerçeklesti. Programda bir konusma yapan Öz Iplik Is Sendikasi Genel Baskani Rafi Ay, Kahramanmaras merkezli depremlerden tekstil sektörünün de olumsuz etkilendigini belirterek, çok sayida tekstil emekçisinin yasamini yitirdigini ve birçok isletmenin zarar gördügünü dile getirdi. Ay, deprem sonrasinda tekstil sektörünün ekonomik sikintilarla mücadele ettigini ifade ederek, “Tekstil sektöründe ihracat gerilemesi var. Tekstil sektörüne baktigimiz zaman geçen yila göre ihracatta yüzde 7,4 bir kayip var. Biz 20 milyar dolar ihracatla bu ülkeye para getiren bir sektörüz. Bunu gururla söylüyoruz. Gerçekten bu ülkenin yerli ve milli bir sektörüyüz. Montaj degiliz. Pamuktan tutun tasimaya, nakliyeye, son nihai ürüne kadar yerli ve milli bir üretim içerisindeyiz. Bir yerden bir sey alip satmiyoruz. Ona katma deger katarak satiyoruz. 1,5 milyona yakin kisinin direkt çalistigi bir sektörüz. Istihdama inanilmaz katkilar veriyoruz” diye konustu.



“Bizim hizlica markalasmamiz gerekiyor”

Sektörün dolayli olarak da 4 milyon kisiye istihdam sagladigini belirten Ay, sözlerine söyle devam etti:

“Bu kadar büyük bir sektör maalesef yavas yavas bir darbogaza giriyor. Bunun birçok nedeni var. Konfeksiyon sektöründe fason üretim yapmanin sancilarini bugün üretimin azaldigi noktada yasamaya basladik. Çünkü önceden markalar siparislerini daha ucuz ve uygun yerlere tasiyordu ama bugün markalar yavas yavas bu ülkeden gidiyor. Biz markalasmadigimiz için bizim bu markalari ülkemizde tutmamiz gerekiyor. Çünkü biz markalasmadik. Ana temel konumuz markalasmaydi. Markalasmamiz gerekiyor. Çünkü bugün markalar daha ucuz ülkeye üretim yaptirmaya basladilar. Ama bizim ana bir markamiz olsaydi ya da bizde olsaydi o markalar, biz bugün bu karari verecektik ve bu sikintilari çekmeyecektik. Ama hala çok geç kalmis degiliz. Buradan sizlere tekrar sesleniyorum. Bizim hizlica markalasmamiz gerekir. Çünkü biz çok nitelikli isler yapiyoruz tekstilde, kendi sektörümüzde. Biz kaliteli ürünler yapiyoruz. Biz teknik tekstil yapiyoruz. Türkiye tekstil isçisi çok kalifiye bir isçi. Bir ürünü zamaninda kaliteli bir sekilde yapip yetistirebiliyoruz. Ama bunu marka destegiyle desteklemiyorsaniz belli bir süre sonra diger ülkelerde de isçiler o kalifikasyona ulastiklarinda artik sizin rakibiniz belli bir süre sonra eger ki daha ucuz is gücü varsa artik sizden o markalar ve ürünler gitmeye basliyor. Türkiye maalesef su an bu durumda."

Öz Iplik Is Genel Merkezindeki programa Öz Iplik Is Sendikasi Genel Baskani Rafi Ay’in yani sira Öz Iplik Is Genel Baskan Yardimcilari Muzaffer Birdogan, Ibrahim Yildiz, Engin Dogan, Samet Ceylan ve birçok basin mensubu katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile