Öz Saglik-Is 'Hastane Personelinin Hasta Yakinlarini Darbettigi' Iddialarini Yalanladi

Istanbul 2 No'lu Sube Baskani Erdem Dinç: 'Hastanede kadin dogum servisinde, esinin yanina girebilmek adina baska kadin hastalarin mahremiyetini ihlal eden bir sahis, güvenlik görevlisi üyemize önce sözlü saldirmis, ardindan da kardeslerimizi defalarca yumruklamak suretiyle darbetmistir' 'Güvenlik görevlilerimizin bu olayla ilgili tüm tavir ve davranislari kamera kayitlari ve hastane yöneticilerinin sahitligi ile sabittir'.

Hak-Is'e bagli Öz Saglik-Is üyeleri, bazi medya kuruluslarinda yer alan "Esenler Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi güvenlik personelinin hasta yakinlarini darbettigi" iddialarini yalanladi.

Sendika üyeleri, hastane önünde toplanarak yasananlari protesto etti. Sendikanin ortak açiklamasini okuyan Öz Saglik-Is Istanbul 2 No'lu Sube Baskani Erdem Dinç, 18 Agustos'ta hastanenin güvenlik personeli ile dogumhane servisinde hasta yakinlari arasinda çikan olayin bazi medya kuruluslarinda yansitildigi gibi olmadigini savundu.

Dinç, hasta yakini Tugba Semiz'in sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimlar nedeniyle konunun kamuoyuna "güvenlik personelinin hasta yakinlarina saldirisi" seklinde yansidigini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Hastanede kadin dogum servisinde, üstelik mahremiyet alani olan bölgede esinin yanina girebilmek adina baska kadin hastalarin mahremiyetini ihlal eden bir sahis, güvenlik görevlisi üyemizin görevini yapmak istemesi üzerine, önce sözlü olarak saldirmis, ardindan da hasta yakinlarinin girmesi yasak olan ve sadece personel için ayrilmis bir alana yaninda kalabalik bir toplulukla ve cebir kullanarak girmis, maalesef güvenlik görevlisi kardeslerimizi defalarca yumruklamak suretiyle darbetmistir. Hastanenin güvenligini ve adi üzerinde kadin ve dogum servisinin mahremiyetini saglamak üzere görevlerini yapmak isteyen güvenlik görevlilerine topluca saldiran bu vandallar, beraberinde getirdikleri hasta ve hasta yakinlarinin can güvenligini tehdit edecek aletlerle saldirdiklari için güvenlik güçlerimiz daha temkinli yaklasmislar, mukavemet göstermeden kamu personeli etigine uygun bir tavir sergilemislerdir. Güvenlik görevlilerimizin bu olayla ilgili tüm tavir ve davranislari kamera kayitlari ve hastane yöneticilerinin sahitligi ile sabittir. (Tugba Semiz) Kendisinin hasta yakini oldugunu, Istanbul Büyüksehir Belediyesi televizyonu muhabiri oldugunu ve bu olayin hesabini soracagini belirterek, sosyal medya üzerinden olaylarin tam tersi iddialarda ve iftiralarda bulunmustur."

- "Saglik çalisanlari algi operasyonuna maruz birakildi"

Olayin Semiz'in sosyal medya paylasimlarindan sonra saglik çalisanlarina karsi algi operasyonuna döndügünü iddia eden Erdem Dinç, "Bu konu üzerinden saglik sistemimiz ve saglik çalisanlarimizin tamami ve hastanemiz hedef alinmistir. Görevleri geregi tanimlanmis olan görev alanlarinda olaylara müdahale eden üyelerimizi çesitli iddia ve ithamlarla karalamak istemislerdir. Kamu ve saglik hizmetinin aksamasina da maalesef sebebiyet vermislerdir." ifadelerini kullandi.

Saglik çalisanlari olarak bikmadan ve canlarini ortaya koyarak hizmet verdiklerini vurgulayan Dinç, "Bu mücadeleyi de kutsal görüyoruz. Biz canimiz pahasina bu mücadeleyi verirken herkes kendi hakkinin, hududunun ve hukukunun disina çikarak görevimizi engelleyecek tutum ve davranislar gösteremez. Üyemiz olan güvenlik görevlilerimiz de bir saglik çalisani olarak görevlerini yapmislardir." dedi.

Erdem Dinç, sendika olarak olayla ilgili yasal yollara basvurduklarini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile