Öz Tasima Is Sendikasi Genel Baskani Toruntay'dan Dünya Kadin Haklari Günü Mesaji

Öz Tasima Is Sendikasi Genel Baskani Mustafa Toruntay, 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Toruntay, mesajinda, kadina yapilan haksizliklarin karsisinda, kadinin yaninda yer almanin insanlarin görevi oldugunu belirtti.

5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü'nün, tüm dünyada kadinlarin daha insanca yasama istegini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanisma günü olarak kutlandigini ifade eden Toruntay, Cumhuriyetin ilaniyla birlikte ülkedeki kadinlarin çok önemli siyasi, hukuki ve sosyal haklar elde ettiklerini hatirlatti.

Toruntay, kadinlarin, Mustafa Kemal Atatürk sayesinde birçok gelismis ülkedeki kadinlardan önce bu haklari elde ettigine dikkati çekerek sunlari kaydetti:

"Peygamber efendimizin 'Cennet annelerin ayaklari altindadir.' buyruguna bizleri muhatap kilan bir anlayisin mensuplari olan bizler, bugüne kadar kadinlara yönelik her türlü siddetin, ayrimciligin ve istismarin karsisinda oldugumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edecegiz. Sadece ülkemizin degil, tüm dünyanin kanayan yarasi olan kadinlarin ugradigi haksizliklar, ayrimciliklar ve siddet karsisinda kadinin yaninda yer almak, insan olan herkesin görevidir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile