Öz Vatanlarinda Ilk Bayram Coskusu

Öz Vatanlarinda Ilk Bayram Coskusu

Ukrayna’dan tahliye edilerek Elazig’da geçici konaklama merkezine yerlestirilen Ahiska Türkleri, öz vatanlarinda ilk defa bayram mutlulugu yasadi.

Ukrayna’da devam eden savasta ülkede mahsur kalan Ahiska Türklerinin tahliyesi 10 Mayis Sali günü itibariyle Herson kentinden Elazig’a baslamisti. Bu çerçevede toplamda 8 kafile halinde bin 300 kisiden fazla Ahiska Türkü kente gelerek, Asagidemirtas Geçici Konaklama Merkezine yerlestirildi. Burada hayatlarini sürdüren Ahiska Türkleri, kendi öz vatanlarinda ilk defa bayram yasamanin sevincini yasadi. Il protokolü tarafindan ziyaret edilen Ahiska Türkleri, unutulmaz bir bayram yasarken, konteyner kent alanini Türk bayraklari ve balonlarla donatti.

Tüm Islam aleminin bayramini kutlayan Ahiska Türkü Hadiye Mahmudova, “Bayramlarimiz mübarek olsun. Nice böyle bayramlara rabbimiz ulastirsin. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dan Allah razi olsun. Kendi vatanimizda ilk bayramimiz. Allah son bayramimizi da burada geçirmemizi nasip etsin” dedi.

Burada oldugu için mutlu oldugunu belirten bir diger Ahiska Türkü Bergüzel Sultanova, “Allah hayirli bayramlar yasatsin. Nice böyle bayramlar görelim. Rabbim Türkiye’mize saglik sihhat versin. Bize iyilik ederek bizleri kendi vatanimiza getirdi. Biz çok raziyiz Allah herkesten razi olsun. Burada bizim ilk bayramimiz son bayramlarimiz da buralarda olsun. Herkesin bayrami mübarek olsun” ifadelerini kullandi.

Ukrayna’dan geldiklerini belirten Güzide Celalova, “Savastan çikip geldik. Allah Türkiye’mizden razi olsun. Bizlere yardim etti getirdi ve burada bizlere bakip her seyimize yardimci oluyorlar. Kendi vatanimizda ki ilk bayramimiz Allah nice bayramlara ulastirsin bizleri. Burada oldugumuz için çok mutluyuz. Allah herkesten razi olsun” diye konuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile