Özal'in Korumasinin Ilginç Hobisi

Özal'in Korumasinin Ilginç Hobisi

8. Cumhurbaskani merhum Turgut Özal’in korumaligini yapmis 70 yasindaki emekli özel harekat polisi Bahtiyar Acartürk, dogal taslari takiya dönüstürüyor. Acartürk, dere ve deniz kenarindan buldugu küçük taslari degerlendirdigini söyledi.

Emekli özel harekat polisi Bahtiyar Acartürk, evini balkonuna kurdugu sistemle dogal taslari taki haline getiriyor. Dere, deniz kenarlarindan topladigi kuvars, agat, obsidyen gibi dogal taslari belirli islemlerden geçiren Acartürk, bunlardan kolye ve küpe yapiyor. Özel harekatçi ve silah uzmani Acartürk’ün küçük yasta babasinin kendisini takicinin yanina ise vermesiyle baslayan dogal taslari isleme hikâyesi 55 senedir hobi olarak devam ediyor.

55 yildir bu isle ugrastigini ifade eden Bahtiyar Acartürk, "Emekli olali 20 sene oldu. 20 senedir hiç bos durmadim, çesitli isler yaptim. Daha çok güvenlik okullarinda silah bilgisi ve koruma dersleri verdim. Özel harekatçi ve silah uzmani oldugum için güvenlik okullarinda ders verdim. Daha sonraki zamanlarda direksiyon ögretmenligi de yaptim. Direksiyon ögretmenliginden sonra baska bir is yapayim dedim ve otobüs aldim. Otobüsle beraber servis soförlügü yaptim, bazi firmalarin servis soförlügünü yaptim. O firmanin isçilerini tasidim. Daha sonra yasim doldugu ve ticari otobüs süremeyecegim için isten ayrilmak zorunda kaldim. Çocuklugumda babamin beni takicinin yaninda ise vermesiyle birlikte dogal taslari tanidim. Çocuklugumdan bu zamana kadar dogal taslarla kolye ve küpe gibi takilar yaptim. Dere kenarindan, deniz kenarindan buldugum küçük taslari degerlendiriyordum. Esime dostuma bu taslardan kolye, küpe, yüzük gibi takilar yapiyorum" diye konustu.



"Evime bir sürü malzeme aldim"

Evinin balkonuna kurdugu sistemle taslari takiya dönüstüren Acartürk, "Ben bu isi ilerletmeye karar verdim. Bazi sosyal medyada bu isle ugrasanlara dogal taslari iyi bildigim için yardimci oldum. Bu kisiler bulduklari taslari bana getirerek kendileri yapamayacaklari için ben de onlara küpe, kolye gibi takilar yaparak yardimda bulundum. Bu takilari toptan sattigim oldu, dükkanlara biraktigim oldu. Evimde ben bu isi hobi olarak yapmaya basladim. Evime bir sürü malzeme aldim ve bu isi yapmaya basladim. Asagi yukari 5 senedir bu isi tam anlamiyla yapiyorum" seklinde konustu.

Acartürk, Amerika ziyaretlerinde merhum Cumhurbaskani Turgut Özal’in korumaligini yaptigini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile