Özalp'ta 2013 Yılı Yatırımları

Özalp Kaymakamlığı ilçeye 2013'te, eğitim, yol, sağlık, sosyal hayat ve içme suyu alanlarında 16 milyon 224 bin 305 lira değerinde yatırım yapıldığı açıklandı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılında ilçeye bağlı 5 köy ve 1 mezrada 31 derslik ve 28 daireli lojman yapımına başlandığını ve 26 derslik ile 204 kişilik öğrenci yurdu inşaatlarının da tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, Özalp İmam Hatip Lisesi ve A. Ayazca İlköğretim Okullarının hizmete açıldığı, Özalp Merkez YİBO ve lojmanlarının güçlendirme işlerinin tamamlandığı belirtilirken, diğer köylerdeki derslik ve lojmanların inşaat çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.
İlçeye bağlı tüm birimlerde içme suyu şebekesinin tamamlandığı ve 13 birimde içme suyu şebekesi geliştirme programının uygulandığı bildirilen açıklamada, şunlara yer verildi:
"İlçeye bağlı köy ve mezralara ulaşımı sağlayan yollarda, vatandaşın rahat ve güvenli ulaşımı için 16 projeli menfez yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile ilçe merkezi, köy ve mezralarda maddi durumu iyi olmayan vatandaşların evlerine gidilerek gerekli yardımlar yapıldı. Ayrıca barınma yardımı kapsamında muhtaç 40 ailenin evi tamamlanarak ailelere teslim edildi. Açılan kurslarla ise yüzlerce öğrenci değişik branşlarda eğitim gördü. Sağlık hizmetlerinin aksamaması için gerekli yatırımlar da yapıldı."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile