Özalp'te 720 Hektar Alan Suyla Bulustu

Özalp'te 720 Hektar Alan Suyla Bulustu

Van Büyüksehir Belediyesi, Özalp ilçesi Seydibey ve Aksorguç mahallelerine tek kaynaktan yaptirdigi iki farkli sulama kanaliyla 720 hektarlik tarim arazisini suyla bulusturdu.

Özalp ilçesine 45 kilometre uzaklikta bulunan Seydibey ve Aksorguç mahallelerinin yillardir süren sulama sorunu, Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi tarafindan çözüme kavusturuldu. Çalisma bünyesinde mahalleyi besleyen Akçay Deresi’nden gelen su, toplam uzunlugu 4,5 kilometreyi bulan iki farkli sulama kanali güzergâhi olusturularak iki farkli gölete baglandi. Ekipler, 3 ay süren çalisma ile dere yatagindaki taskinlara karsi da koruma duvari üzerinden kanali devam ettirdi.

Bölgede toplam 720 hektar alani suyla bulusturan projede, göletten arazilere ilk su törenle birakildi. Özalp Kaymakami Muhammed Emin Nasir, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Özvan, Kirsal Hizmetler Daire Baskani Yusuf Altun, her iki mahalle muhtari ve mahalle sakinlerinin yer aldigi törende, vanalarin açilmasiyla su yaklasik 20 dakika içerisinde en uzak noktadaki araziye ulasti.

Tarim arazilerinden artik daha fazla verim alabileceklerini ifade eden Aksorguç Mahalle Muhtari Mehmet Selim Saylig, projenin tamamlanmasinda emegi geçenlere tesekkür etti. Muhtar Saylig, “Iki mahalle arasindaki tüm arazilerimiz susuzdu. Hepsi kurakti. Tüm emeklerimiz bosa gidiyordu. Çok sükür arazilerimiz suya kavustu. Bugday, arpa, yonca ekimlerimiz var. Artik daha iyi verim alabilecegiz. Allah devlete zeval vermesin. Emegi geçenlerden Allah razi olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile