Ozan Ceyhun'dan Kktc'de Konferans

Ozan Ceyhun'dan Kktc'de Konferans

Adana Büyükşehir Belediyesi Fahri AB Danışmanı ve AP eski milletvekili Ozan Ceyhun, 1. Dünya Kıbrıs Türkleri Kongresi'nde "KKTC için lobinin önemi" konulu bir sunum yapacak

Ceyhun, 12 - 13 Kasım 2010 tarihinde KKTC'de ilk defa "KKTC Sonsuza Dek" başlığı altında gerçekleştirilen "1. Dünya Kıbrıs Türkleri Kongresi'ne" katılıp, KKTC'nin sorunlarının dünya kamuoyuna daha iyi anlatılabilinmesi arayışına katkı sunacak. Son üç yılda üç kere Avrupa'daki Türk kökenli milletvekillerinin KKTC'ye gelerek "Kıbrıs Gerçeği Zirveleri'ne" katılmalarında aktif rol oynayan Ceyhun, "KKTC Dış İşleri Bakanlığı'nın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğiyle gerçekleşen bu önemli kongreye Kıbrıslı Türkler ile birlikte davet edilmiş olmam benim için büyük bir şereftir" dedi.
Ceyhun, bu kongrede KKTC dışında ve özellikle ABD, İngiltere, Avustralya, Almanya, Fransa ya da Kanada gibi ülkelerde yaşamakta olan Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıs'a gönül vermiş Türkler olarak Kıbrıslı Türkler'e yapılan haksızlıklara karşı dünya kamuoyunun desteğini nasıl alabileceği sorusuna cevap arayacaklarını belirterek şöyle dedi:
"Rum kesimi bu tarz Rumları ve Yunanlıları bir araya getirip propaganda ve lobi faaliyetlerini gözden geçirdiği kongreleri her yıl yapmakta. KKTC'nin de bu yıldan itibaren bu alanda aktifleşmesi çok sevindirici. En son AB Komisyonu Türkiye 2010 İlerleme Raporu'nda da gördüğümüz gibi Kıbrıs Konusu hala Rum Propagandası ve yalanları etkisi altında ele alınmakta. Buna karşı en akılcı yol lobi çalışmalarını en az Rumlar kadar iyi yapmaktır. 1. Dünya Kıbrıs Türkleri Kongresi de bu amaca hizmet etmekte. Ben de deneyimlerimi ve önerilerimi sunacağım."
Adana Büyükşehir Belediyesi Fahri AB Danışmanı Ozan Ceyhun iki günlük kongrenin ardından Dış İşleri Bakanlığı'nın konuğu olarak adada kalıp 15 Kasım 2010 günü yapılacak olan KKTC Kuruluş Yıldönümü Töreni'ne de katılacağını ifade ederek, "Avrupa'da politika yapan Türk politikacılar olarak KKTC ile dayanışma içinde olduğumuzu sergilemenin en güzel platformlarından biri olan 15 Kasım KKTC Kuruluş Yıldönümü Törenleri'ne katılarak Kıbrıslı Türklerin uğradıkları haksızlıklara karşı Avrupa'daki Türkler olarak tavır almak benim için bir görevdir" dedi.
Ceyhun, kongre boyunca kongrenin katılımcıları onuruna KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, KKTC Meclis Başkanı Dr. Hasan Bozer'in ve KKTC Dış İşleri Bakanı Hüseyin Özgürgün'ün vereceği yemeklere katılacağını ve KKTC'nin önde gelen şahsiyetleri ile görüş alış verişi yapma olanağı bulacağını sözlerine ekledi.
(VŞA-
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile