Özbek Rektör Sirojiddinov'dan Rektör Aksoy'a Ziyaret

Özbek Rektör Sirojiddinov'dan Rektör Aksoy'a Ziyaret

Özbekistan Ali SirNevai Taskent Devlet Özbek Dili ve Edebiyati Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Shuhrat Sirojiddinov ve beraberindeki ögretim üyeleri, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, yaptigi konusmada Selçuk Üniversitesinin bölgenin arastirma ve bilimsel çalismalar merkezi niteliginde oldugunu söyledi.

Türki Cumhuriyetleri ile baglarinin devam ettigini ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Özbek kardeslerimizle is birligi yapiyoruz. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Orta Türkistan’i yakinen taniyorum, biliyorum ve orada da yasadim. Diger taraftan o bölgenin üniversitelerine destekler veriyoruz. En yakin iliskilerimiz Özbekistan, Azerbaycan ve Kirgizistan ile devam ediyor. Özbekistan, göreve geldikten sonra en sik gittigim ülkelerden birisi oldu. Is birliklerimiz var. Karis karis gezdik. Andijan’da Andijan Tarim Üniversitesi ile tarim fuari yaptik. Özbekistan Tarim Bakanligi ile görüsmeler gerçeklestirdik. Geçtigimiz yil aralik ayinda bu sekilde bir ziyaretimiz oldu. Sanghay Isbirligi Örgütünün Taskent’te gerçeklestirilen Rektörler Zirvesine katildim. Türkiye’yi temsilen Özbekistan’dan davet edildim. Özbekistan’da arkadaslarimiz is birliklerine devam ediyor. Çalismalar gerçeklestiriyoruz; seminerler, egitimler veriyoruz. Sizlerle tanismaktan memnun oldum. Insallah is birligimizi, çalismalarimizi artirarak devam ederiz” diye konustu.

Rektör Prof. Dr. Shuhrat Sirojiddinov ise Özbekistan Ali SirNevai Taskent Devlet Özbek Dili ve Edebiyati Üniversitesi hakkinda bilgi verdi. Konya’nin kadim bir sehir oldugunu anlatan Prof. Dr. Sirojiddinov, Selçuk Üniversitesi ile her alanda is birliginden memnuniyet duyacaklarini dile getirdi. Prof. Dr. Sirojiddinov, misafirperverliginden dolayi Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’a tesekkür etti.

Ziyaret, hediye takdimiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile