Özbekistan Heyeti Karabük Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Özbekistan Heyeti Karabük Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Özbekistan’in Namangan Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsü’nden gelen 11 kisilik akademik heyet, Karabük Üniversitesi’ne (KBÜ) ziyaret gerçeklestirdi.

Heyet, ziyaret kapsaminda KBÜ’de yürütülen bilimsel arastirma faaliyetleri ile lisans, lisansüstü ögrencileri ve akademisyenlerine sagladigi egitim ve arastirma imkânlarini, uluslararasilasma yönünde atilan adimlari yakindan inceleme firsati buldu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Özbekistan akademik heyetini Rektörlük Senato Odasi’nda agirladi. Karabük Üniversitesi hakkinda bilgiler aktaran Polat, Karabük Üniversitesi’nde Türki Cumhuriyetlerden iki bin kadar uluslararasi ögrenci bulundugunu ve Türki Cumhuriyetlerle olan akademik is birligine her zaman büyük önem verdiklerini söyledi.



Gerçeklesen ziyaret ve yapilan akademik is birliginden çok memnun olduklarini belirten Namangan Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardimcisi Marufjon Kayumov uluslararasi akademik is birlikleri için yaptiklari arastirmalarda Karabük Üniversitesi’ni seçtiklerini söyledi.

Kaymuov, KBÜ ile yapilacak akademik is birliklerine çok önem verdiklerini belirterek, “Birçok ülkeyle anlasmalarimiz var ancak Türkiye ile olan iliskilerimiz çok farkli. Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Ayni kökten geliyoruz. Atalarimiz ve dilimiz ayni hepimiz kardesiz. Bu sebeple burada olmaktan, sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Bizlerde sizleri Fergana Vadisi’nde agirlamayi çok isteriz” dedi.

Heyet görüsmelerin ardindan yerleskede bulunan KBÜ Kamil Güleç Kütüphanesi, Demir Çelik Enstitüsü Laboratuvarlarini ve Nostaljik Araç Müzesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette Namangan Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardimcisi Marufjon Kayumov, Teknoloji Fakültesi Dekani Jamoliddin Ergashev, Tekstil Ürünleri Teknolojisi Bölüm Baskani Juramirza Kayumov, Hafif Sanayi Ürünleri Tasarim Teknolojisi Bölüm Baskani Nabijon Maksudov, Depolama ve Isleme Teknolojisi Bölüm Baskani Alisher Mirzaev, Pazarlama Departmani Baskani Gulbahor Solieva, Isletme Bölüm Baskani Ibrahimov Isroil, Sosyal Bilimler Bölüm Baskani Muhammed Alihanov, Tarim Bilimleri Fakültesi Dekani Abdurasul Pirnazarov, Kimyasal Teknoloji Bölümü Profesörü Ulbulsin Eshbaeva, Kimya Teknolojisi Dekani Dilmurod Uktamov yer aldi. KBÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mustafa Yasar, Prof. Dr. Izzet Açar ve Prof. Dr. Mücahit Coskun ile Genel Sekreter Lütfü Köm, Uluslarararasi Iliskiler Ofisi Koordinatörü Ögr. Gör. Oya Önalan görüsmede hazir bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile