Özcan'dan Almanya Çıkartması

Özcan'dan Almanya Çıkartması

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin ile Almanya'nın Oberhausen kenti arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, buradaki önceliklerinin de ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra turizm, eğitim ve spor alanlarında yeni işbirliklerinin kurulması olduğunu söyledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin ile Almanya'nın Oberhausen kenti arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, buradaki önceliklerinin de ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra turizm, eğitim ve spor alanlarında yeni işbirliklerinin kurulması olduğunu söyledi.
'Kardeş Kent' ilişkileri kapsamında Almanya'nın Oberhausen kentinde resmi temaslarda bulunan Macit Özcan, 4 günlük bir ziyaretin ardından Mersin'e döndü. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi'nin 'kardeş kenti' olmasının yanında İstanbul ile birlikte 'Avrupa Kültür Başkenti' seçilen Oberhausen'daki girişimlerini değerlendiren Özcan, kentin bulunduğu Ruhr bölgesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak resim yarışması, MULTİ gençlik değişim programı ve tiyatro etkinlikleri gibi birçok kültürel katkı sağladıklarını anlattı.
Oberhausen Belediye Başkanı Klaus Wehling ile bir araya gelerek görüş alış-verişinde bulunduklarını dile getiren Özcan, "Oberhausen Belediyesi ile 'Multi Gençlik Değişim Programı' ile başlayan ilişkilerimiz, 2004 yılında imzaladığımız protokolle resmiyet kazandı. Geçen zaman içinde dostluk ilişkilerimiz kültür ve sanat alanında çok iyi noktalara geldi. 'Gençlik Değişim Programı' kapsamında onlarca gencimiz, farklı kültürleri tanıma fırsatı bulmuş, yabancı dillerini geliştirdiği gibi dünya barışına da katkı sunan yeni dostluklar kurmanın yanında Mersin'in tanıtımına da katkı sağlanmıştır" dedi.
Büyükşehir Belediyesi ile Oberhausen Belediyesi itfaiye teşkilatları arasında kurulan ve her geçen gün geliştirilen ilişkilerle birlikte belediye personeline verilen teknik eğitimin yanında 6 adet itfaiye aracının da Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne hibe edildiğini hatırlatan Özcan, iki belediye arasındaki ilişkilerin kültürel ve sanatsal alanda da kendini gösterdiğini, birçok projeye birlikte imza atıldığını dile getirdi. Macit Özcan, en önemli gelişmeninse Oberhausen'da yaşayan yaklaşık 11 bin 500 Türk vatandaşının, Almanlarla olan ilişkilerinin, ortaya konulan 'kardeş kent' ilişkileriyle çok daha iyi bir seviyeye geldiğini savundu. "Şimdi sıra yaşamın diğer alanlarındaki ilişkilerimizi her iki şehrin yararına olacak şekilde geliştirme zamanı" diyen Özcan, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Özellikle ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi, turizm, eğitim ve spor alanlarında yeni işbirliklerinin başlatılması birinci önceliğimizdir. Spor kulüplerimiz, okullarımız ve üniversitelerimiz arasında da yeni ilişkiler başlatmak istiyoruz."
Öte yandan, Almanya'daki ziyaret ve temasları kapsamında çeşitli müze ve sergileri gezen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, '2010 Avrupa Kültür Başkenti' programı çerçevesinde Ruhr Bölgesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun ve Yunanlı müzik grubunun konserlerini de takip ettiği bildirildi. Oberhausen futbol takımı ile Münih 1860 takımları arasında oynanan Alman 2. Lig maçını da Şeref Tribünü'nden izleyen Özcan'ın, devre arasında sahaya davet edilerek, kendisine Oberhausen Futbol Takımı'nın kaşkolu hediye edildiği ifade edildi. Oberhausen Belediyesi Bayan Basketbol Takımı Başkanı Sabine Benter ile de görüştüğü belirtilen Özcan'ın, aynı zamanda Almanya 1. Ligi takımı NBO Oberhausen takımı ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Bayan Basketbol takımının kardeş kulüp olması konusundaki görüşlerini de dile getirdiği belirtildi. Bu fikre sıcak bakıldığının altı çizilirken, 2011 yılı Ocak ayında Oberhausen takımının Mersin'e gelerek kamp yapmak istediği kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile