Özçelik Is Sendikasi Yetki Tespit Belgesini Aldi

Özçelik Is Sendikasi Yetki Tespit Belgesini Aldi

Özçelik Is Sendikasi Karabük Sube Baskani Kenan Yilmaz, bir süredir Çag Çelik Demir Çelik Sirketinde baslanan üye kayitlarinda 410 çalisan arasinda yeterli çogunlugu üye yaparak, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’ndan Yetki Tespit Belgesini almayi basardiklarini bildirdi.

Özçelik Is Sendikasi Karabük Subesi, yeterli çogunlukta üye yaptigi Çag Çelik Demir ve Çelik Endüstri Anonim Sirketi’nde Yetki Tespit Belgesi’ni aldi. Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Özçelik Is Sendikasi Karabük Sube Baskani Kenan Yilmaz “Çok kisa bir süre önce, bu kutsal göreve geldigimiz de Karabük’te is kolumuza bagli örgütsüz ne kadar isyeri varsa Özçelik-is sendikasi çatisi altinda toplamaya ant içtik. Amacimiz metal emekçisinin, gelecegi ve aileleri için mücadele etmek. Bu düsünce ile çiktigimiz bu yolda isimizin zor oldugunun farkindayiz. Bir söz vardir. Kolayi herkes yapar, önemli olan zoru basarmaktir. Bu azimle çiktigimiz yolda örgütlü oldugumuz isyerlerinde toplu sözlesme görüsmelerimiz devam ederken, diger isyerlerinde örgütlenme çalismalarimiza da hiz verdik” dedi.

Yilmaz, Çag Çelik’te bir süredir devam eden üye kayitlarinda yeterli çogunlugu saglayarak Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligindan Yetki Tespit Belgesi’ni aldiklarini ifade etti.

Karabük ve çevresinde faaliyet gösteren demir çelik sektöründeki fabrika ve hadde çalisanlarindan Özçelik Is Sendikasina yogun talep oldugunu da dile getiren Yilmaz sunlari söyledi: “Bölgemizde bulunan demir çelik sektöründeki tüm is yerlerinde örgütlenme çalismalarimizin startini veriyoruz. Artik hiçbir demir çelik isçisinin sendikasiz çalismasini istemiyoruz. Takdir edersiniz ki hangi çagda yasiyoruz ve ona göre düsünüp, konusuyoruz. Demir çelik sektöründe faaliyet gösteren tüm isyerlerinden yogun davet aliyoruz ve bu davetlere duyarsiz kalmayacagiz. Basta Çag Çelik olmak üzere demir çelik sektöründe faaliyet gösteren tüm isyerlerinde hem çalisanlarin hem isverenlerin hiçbir problem yasamadan ve olusturmadan, tam bir uzlasma içinde yetkili sendika olmayi istiyoruz. Amacimiz demir çelik gibi agir sanayi sektöründe çalisan tüm emekçilerin sendika kalkani altinda olmasidir. Niyetimiz halistir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile