Özdağ: Bahçeli Fethullah Hoca'yı kast etmedi

Özdağ: Bahçeli Fethullah Hoca'yı kast etmedi

MHP İstanbul milletvekili adayı Prof Dr. Ümit Özdağ, Bahçeli'nin kasetlerin adresi olarak gösterdiği “Okyanus Ötesi” sözü ile Fethullah Gülen'i değil, ABD'yi kast ettiğini söyledi. Ak Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ta “Eğer Ümit Özdağ'ın MHP adına konuşma yetkisi varsa ve Fethullah Gülen'i kast etmediğini söylüyorsa mesele yoktur” dedi.

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Özge Özsağman’la ‘Bir Gün’ programına konuk olan Prof.Dr. Özdağ, MHP İstanbul Milletvekili adayı Özdağ , MHP’de yaşanan kaset skandalına ilişkin ellerinde yeni bulgular olduğunu söyledi.

GÜLEN'İ KAST ETMEDİK
Özdağ, Bahçeli’nin ‘Okyanus Ötesi’ sözü ile Gülen Cemaatini değil, ABD’yi ima ettiğini ifade ederek “Sayın Bahçeli altını çizerek bir iki defa ABD dedi. Ve net bir isim vermedi. Bu isim cemaatle bir ilgisinin olmadığı, AKP ile ilgisi olduğu söylenen bir isimdi. Bizim bildiğimiz kadarıyla, bu görüntülerin yayınlandığı internet sitelerinin satın alımı bu kişinin visa kartları ile yapılmış. Bahçeli, Okyanus Ötesi derken, Sayın Fethullah Gülen’i kast etmemiştir. Genel Başkanın kimseyi ima etmeye ihtiyacı yok. Şu isim ve server Amerika’da dedi. Özdağ, Fethullah Gülen'in tavrının şaşırtıcı olduğunu da ifade etti.

DAHA ÖNCE DE SÖYLEMİŞTİ
Özdağ’dan sonra programa konuk olan Ak Parti Samsun Milletvekili adayı Suat Kılıç ise, Prof.Ümit Özdağ’ın açıklamalarını dinlediğini ifade ederek “Eğer Ümit Özdağ’ın MHP adına konuşma yetkisi varsa ve Fethullah Gülen’i kast etmediğini söylüyorsa mesele yoktur.” dedi.
Ancak ‘Okyanus Ötesi’ kavramı siyaset literatürüne ne zaman girdi. ve hangi kasıtla girdi buna bakmak lazım. Bu kavramı kullananda sayın Bahçeli’ydi. O zaman ki okyanus ötesi kavramı ABD veya orada ki başka bir ülke değil Fethullah Gülen Hoca efendi’ydi. Bugün kü vurgusu o günkü vurgusu ile bağlantılı anlaşılmış olabilir. Biz bu gibi konulardan siyasal fayda edecek değiliz. Biz arzu ederiz ki Türkiye’de herşey iyi olsun . Taraflar birbirlerini doğru anladılarsa bizim açımızdan sorun yok.” dedi.

BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile