Özdogan Açiklamasi 'Hacilar'da Taskin Riskini Bertaraf Edecegiz'

Özdogan Açiklamasi 'Hacilar'da Taskin Riskini Bertaraf Edecegiz'

Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan’in ilgili Bakanlik ve DSI Genel Müdürlügü’nde yaptigi görüsmeler neticesinde hayata geçirilen, Hacilar’da sel taskini riskini bertaraf edecek ve dogal afetlere karsi çözüm bulacak olan "Büyük Su Projesi"nde çalismalar hizla devam ediyor.

Hacilar Belediyesi, Devlet Su Isleri (DSI) tarafindan yürütülen ilçe için önem arz eden dere islahi ve su güvenligi projesinde yapilan çalismalari sürdürüyor. Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, DSI Genel Müdürlügü tarafindan ilçedeki tüm derelerin islah edilerek taskin su kanallarinin olusturulmasi için yürütülen çalismalarin hizla devam ettigini belirtti.

Baskan Özdogan, DSI 12. Bölge Müdürü Rahmi Sahin ve müdür yardimcilari ile proje kapsaminda devam eden çalismalari Begendik Mahallesi Delisay Deresi’nde yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Özdogan, DSI ve yüklenici firma çalisanlarina islerinde kolayliklar diledi.

Özdogan yaptigi açiklamada sunlari dile getirdi:

"Yaklasik bir ay önce basladigimiz taskin koruma kanali faaliyetlerimiz hizla devam ediyor. Iklim degisikligi ve küresel isinma gibi etkenlerle artan siddetli yagislar, yüksek debi gibi faktörlerin ilçemizde herhangi bir sikintiya yol açmamasi açisindan bu çalisma oldukça önemliydi. Bugün degerli bir müdürümüz ve yüklenici firmamizin yetkilileriyle çalismalari yerinde tespit ettik. Ilçemizdeki tüm derelerde taskin koruma kanallarinin yapimina ihtiyaç duyulan yerlerde de çalismalarimiza devam edecegiz. Bu hizli ilerleyen çalismamizin kisa sürede kazasiz belasiz tamamlanmasini diliyorum. Bu projede emegi geçen basta kiymetli DSI Bölge Müdürümüz olmak üzere tüm ekibe tesekkür ediyorum. Emegi geçen herkese tesekkür eder, hayirli ugurlu olmasini dilerim."

Taskin koruma kanalinda yaklasik 450-500 metrelik kismin tamamlandigini ifade eden DSI 12. Bölge Müdürü Rahmi Sahin ise "Bu projenin tamamlanmasiyla Hacilar ilçesinde önemli bir adim atmis olacagiz. Ilk kisimda yaklasik 2 bin 500 metrelik bir islah kanali gerçeklestirecegiz. Ikinci kisimda ise 7 bin 500 metrelik kismi tamamlayarak Hacilar ilçesinin taskin riskini bertaraf etmis olacagiz. Bu anlamda isin önünü açtiginiz için belediye baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum" dedi.

Aksu ve Lara Dereleri, Hacilar ilçesi içerisinden Erciyes’in eteklerinden inerek Begendik Baglari’ndan geçip Organize Sanayi Bölgesi’nin güneyinden Bogaz köprüsüne ulasacak. Tüm bu çalismalar, ilave projelerle birlikte 7 bin 500 metrelik bir taskin koruma kanalini tamamlayacak. Böylelikle küresel iklim degisiklikleri, muhtemel sel baskinlari ve ani yagislarinda vatandaslarin can ve mal kaybi riski en aza indirilmis olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile