Özdogan'dan CHP'ye 'Basörtüsü' Tepkisi Açiklamasi 'Nereden Oy Tirtiklamaya Çalisiyorsunuz'

Özdogan'dan CHP'ye 'Basörtüsü' Tepkisi Açiklamasi 'Nereden Oy Tirtiklamaya Çalisiyorsunuz'

Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun basörtüsü çikisina tepki göstererek, "Nereden oy tirtiklamaya çalisiyorsunuz" dedi. Özdogan, Kayseri OSB’de ortaya atilan "ruhsatsiz yapi" iddialarina iliskin de, "Biz isin yikici tarafina degil, yapici tarafina bakariz" seklinde konustu.

Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, hem ilçe hem de ülke gündemine iliskin önemli açiklamalarda bulundu. "Hacilar’in egitimde öncü bir ilçe olmasi gerekiyor" diyen Baskan Özdogan, vakiftan burs alarak üniversite egitimlerini tamamlayanlara da sitem etti. Özdogan, vefanin sicak tutulmasi gerektigini kaydederek, "Hacilar’da 24 saat yasayan evladimizin Istanbul’da yasayandan farki olmasi gerekir diye düsünüyorum. Asla ‘onlara niye veriyoruz’ demiyorum ama oraya 500 TL veriyorsak, Hacilar’da yasayana 750 TL verebilir miyiz diye vakif heyeti ile konusmak istiyorum. Yasadikça ortaya çikan bunlar. Burada hayirseverlerimizin katkilariyla devam eden bir burs var. Burada Türkiye’ye rol model olabilecek bir sistem var. Bizden burs almis 10 bin kisiyi görebiliyorum. Elimizde veriler var. 10 bin kisiden bin kisisi bizim vakfimiza bin TL’lik destek verse bin milyon TL eder. Su an vakfin bütçesi 6 milyon TL civarinda. Her 6’da birini geri dönüsümle saglasak ne zarari var. En azindan aidiyetini güçlendirme. Burada beklentimiz maddi degil. Bizden sonraki nesiller bunu keske daha da hareketli hale getirseler. Hayirseverlerimiz elinden geleni yapiyorlar. Bizde belediye olarak elimizden geleni yapiyoruz. Mesela Izmir’de ögretmenlik yapiyorum. Hacilar’a geldiginde vakfa gideyim, bir çay içeyim. Belediyeyi bir ziyaret edeyim. ‘Bende bu vakiftan faydalanmistim, Allah razi olsun’ demek bu kadar zor olmamali diye düsünüyorum. Bu vefayi sicak tutmak gerekiyor. Sehir disinda ikamet edenler memleketlerine yilda bir defa geliyordur. Bir kere tanissak, görüssek. Burada ki ögrencilerimiz kendi çarklarini çevirebilmeli. 6 milyon TL’lik burs niye 10 milyon TL’ye çikmasin" dedi.

Ilçede yapilacak olan sosyal konutlara simdiye kadar 3 binin basvurdugunu kaydeden Özdogan, konutlarin yapilacagi alani da açiklayarak, "TOKI’nin yapacagi 400 konutun baharda temeli atilma asamasinda. Bizim TOKI konutlarimiz kentsel dönüsüm alani içerisinde olacak. Halihazirda Özdemir ailesinin yaptirdigi ASM’nin hemen güneyindeki alanda kaliyor. Bu 400 konut su anda devam eden 152 konutumuzun bittigi yerden baslayip ASM’ye kadar olan alanda. Meydandan kastimiz budur. Bizimki ilçe merkezinde. 3. etap konutlarimizi da kat karsiligi olarak TOKI ile anlastik. 400 konutu kendileri yapacaklar. 3. etapta da insallah kat karsiliginda yapacaklar. Kentsel dönüsümü de tamamlamis olacagiz. Su anda tamamlanan 280 dairemizde vatandaslarimiz oturuyor. 152 daire devam ediyor. 128 daire de hak sahipleri için devam ediyor. 400 konutta TOKI geliyor. Disaridan satisla ilgili elememiz var. Toplamda bin 100 civarinda bir çalismamiz var. Burada ‘aman efendim, Hacilar’in disindan kimse gelmesin’ mantigina karsiyim. Gelen insanlar Kayseri’mizin insanlari. Bizim artik 2022 Türkiye’sinde sadece Hacilarli olsun lüksümüz yok. Su anda disaridan gelip burada yasayan insanlarimiz var. Agirlikli Hacilarli olsun diyen varsa saygi duyarim. Bugün 400 konut için 3 bin basvuru var. Biz gelismelere açik bir ilçeyiz. 1 yil içerisinde 10 bin nüfus bizi yorar ama 2 bin, 3 bin nüfus bizi yormaz. Mantikli gelismeler ilçeleri daha da güçlü kilar düsünüyor" seklinde konustu.

Asgari ücretle ilgili konusan Özdogan, “Benim asgari ücretle ilgili bir rakam söylemem uygun olmaz. Hükümetimiz gerekli çalismayi yapiyor. Asgari ücret tavsiye edilen bir rakamdir. Son dönemlerde telaffuz edilen rakamlar var. Benim tahmini soracak olursaniz, temmuz ayinda yansiyan yüzde 40 bandinda bir artis ön görüyorum ama rakam vermem dogru olmaz” diye konustu.



"OSB’de isin yikici tarafina degil, yapici tarafina bakariz"

Kayseri OSB’de “ruhsatsiz yapi” oldugu iddialari ile ilgili de konusan Hacilar Belediye Baskani Özdogan, “OSB’de ruhsatsiz yapi mümkün degil ama “taskin” diye tabir ettigimiz yapilarla ilgili önümüze dosyalar geldi. Bunun geçmis veya yeni yönetimden gelmis olmasi bizim bagli oldugumuz noktalar degil. Biz olaya söyle baktik; bir kere kurumlar arasi iletisim çok önemli. Burada kastedilen nedir. Yasada belirlenen yöntemler var. Ne kadar metrekare taskin, kaç yildir taskin ve nasil bir yapi. Bunlarla ilgili tekrar yazisma süreci yasadik. Ondan sonra encümen asamasi var. Sonrasinda bunun idari para cezasi asamasina geldik. Idari para cezalari ile ‘bu ceza uygun degildir” diye yargi süreci devam eden dosyalarimiz var. 12-13 isletmeyle ilgiliydi. Ödeyenler var, yapi kayit belgesinden yararlananlar var. Birde yikim bir süreçtir. Hemen o yazi size geldigi günün ertesi günü kepçeyle, dozerle yikim söz konusu degildir. Üretim, istihdamin çok önem arz ettigi bir dönemde ben yasa disi bir sey yapalim derdin de degilim ama sanayicinin üretimine katki verecek isleri yapmak yerine, sanayiciyle bu sekilde “30 metre taskinin var” gibi yasal süreler var. O süreçler halen devam ediyor. Idare mahkemesine konuyu tasiyan sanayicilerimiz de var ama para cezasini ödeyip ruhsatlandirabilen sanayicilerimizde oldu. Dolayisiyla “bu yazi bugün geldi, yarin gidip hemen islem yapalim” gibi seyler olmaz. Burasi hukuk devleti. Bununla ilgili süreç devam ediyor. Biz bu isin yapici tarafinda bakariz, yikici tarafina degil. Bizim tavrimiz odur. Biz sanayicinin disinda vatandaslarimiza da ayni sekilde yapici tarafindan bakariz” ifadelerini kullandi.

"Yalan haberin düzen altina alinmasi gerekiyor"

Muhalefetin tepki gösterdigi sosyal medya yasasina deginen Özdogan, “Hukukçu olarak baktigimda aslinda çaga ve zamana ayak uydurmakla ilgili internet haber sitelerinin güncellenmesi olarak algiladim. Siyasetçi tarafindan baktigim zamanda muhalefet özellikle 29’uncu maddeyle ilgili çok feryat ediyor. Orada yaniltici ve yalan bilgiyi yaymak diye bir tabir var. Mesele “pandemi yeniden patladi” bir haberdir ama yaniltici bir haberse bunun hesabi sorulmalidir. Bunun belgesi nerede? Haber kaynagini açiklamak zorunda degil ama hastanelerin dolup tastigi yok. Niye bu haberi yapiyorsun? Bunlar gerçekten düzen altina alinmasi gereken konular. Sirf muhalefet etmek amaciyla bunun aleyhinde açiklamalara sahit olduk. Ana muhalefet partisinin her zaman yaptigi gibi Anayasa Mahkemesi’ne basvurusu dün gerçeklesti. Burada açik ve net haberden bahsediliyor” diye konustu.



"Nereden oy tirtiklamaya çalisiyorsunuz"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun basörtüsü çikisina da tepki gösteren Bilal Özdogan, "Baskan Özdogan basörtüsü hakkinin yasa ile garanti alinmak istemesine iliskin de, “2007’deki genel seçimlerde basörtüsü konusunu konusuyorduk. 2011’e geldigimizde de konusuyorduk. En sonunda yönetmelikle çözüldü. “411 el kaosa kalkti” diyen mansetleri unutmadik. Basörtülü polisimiz, askerimiz, hakimimiz ve avukatimiz var. Vali var. Neyin sorunu varsa neyi çözecegiz. Neyi güncellemeye çalisiyoruz veya nereden oy tirtiklamaya çalisiyoruz. Burada sirin gözükülmeye çalisilan bir durum var. Neyin helallesmesi. Hangi hesabi veriyorsunuz. Geçmiste yasanilan hafizamizda dururken “biz bunu böyle çözecegiz” demek olmaz. Hadi anayasa ile çözelim. Amaçlari muhafazakar kesimden oy almak. CHP’nin tabani belli” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile