Özdogan'dan 'Siyasi Cinayetler' Yorumu
Bankkart Okula Dönüş Kampanyası

Özdogan'dan 'Siyasi Cinayetler' Yorumu

Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, son günlerde konusulan "siyasi cinayetler" konusuyla ilgili olarak, "Cumhurbaskanligi hükümet sistemi ile ilgili “siyasi cinayetler olabilir”, “gidisat onu gösteriyor” denilerek toplumda bir gerginlik olusturmaya çalisiliyor" dedi.

Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, gündeme iliskin yaptigi açiklamada, ilçede yapimina devam edilen projelerle ilgili bilgiler verdi. Ilçeyi Erciyes’e baglayan yeni yol için ilk kazmanin vuruldugunu dile getiren Özdogan, “Ilçemizden Erciyes’e çikan yolda çalisma basladi.

Mezarligin yanindan Erciyes’e giden yol turizm yolu olarak planlanmis ama yillar içerisindeki yogunluk, yerlesim alanlari, Develi, Erciyes baglantisi hep bu alanda saglanmis. Yillar geçtikçe bu yogunluk artik yeni bir çalisma ihtiyaci ortaya çikarinca büyüksehir belediyemizi ve Hacilar Belediyemiz o alanda imar uygulamalarini tamamladi. Kamulastirma islemleri var. Seçim gezilerimizde o yolda esini kaybetmis bir ablamiz ‘Baskanim oyumuzu size verecegiz. Insallah sizde kazanacaksiniz ama o yol ne olacak’ demisti. O gün kendisine ‘bu yolun yapimi için bir kardesin olarak takipçisi olacagim’ diye söz vermistim. Allah nasip etti. Bu yola ilk kazma vuruldu” dedi.

Kiziltepe’ye yapilan yatirimla ilgili bilgiler veren Özdogan, “Erciyes’in her bir alani muhtesem. Baktigimizda tablo gibi. Allah güzellikler lütfetmis. Istiyoruz ki, insanlar bu güzelligi aileleri ile arkadaslari ile yasasinlar ve görsünler. Huzur ilçesi Hacilar’da bu keyfi de yasasinlar. Insallah 2022 yilinda da devam edecek. Yap-islet-devret modeli üzerinde çalisiyoruz. Burada suyumuz ve elektrigimiz mevut. Belli sayida otopark olacak. Tepeye çikis ve tepe inis ayri yerde olacak. Yani araçlar karsi karsiya gelecek. Burasi büyük bir seyir alani gibi tamamlandi. Insanlarin bu güzelligi görmesi için yapilan bir çalismadir.

"Siyasi cinayetler" söylemleri ile algi olusturulmaya çalisiliyor"

Son günlerde konusulan "siyasi cinayetler islenebilir" konusuna deginen Özdogan, bu sözlerle bir alginin olusturulmaya baslandigini kaydederek, "Siyasi cinayetler konusundaki amaci ben söyle görüyorum. Tamam biz belediye baskaniyiz ama bu ülkede yasiyoruz. Biz de siyasetin içindeyiz. Sunu görüyorum, ortada algi var ve olgu var. Bir algi olusturulmak isteniyor. Cumhurbaskanligi hükümet sistemi ile ilgili “siyasi cinayetler olabilir”, “gidisat onu gösteriyor” denilerek toplumda bir gerginlik olusturmaya çalisiliyor. Bir duyumlari varsa, nereden duydularsa bu memleketin Içisleri Bakanligi var, Emniyet Genel Müdürlügü var, savcilari var. Biz 20 yildir iktidardayiz ama muhalefet de özellikle son baskanlik sistemi üzerinde elestirileri yogunlastirmaya çalisiyor. “Bunlar iyi günleriniz” seklindeki Cumhurbaskanimizin beyanini baz alarak. Ben Kiliçdaroglu’nun röportajini okudum. Toplumu geren beyanlar bunlar. Toplumda bir hezeyana, negatif bir duruma yol açmaya çalisan özellikle seçilmis cümleler. Sayin Kiliçdaroglu bunu özellikle yapiyor benim kanaatime göre çünkü, “Sözde Cumhurbaskani” diyen ana muhalefet parti lideri hukukla bagdasmaz. “Sözde Cumhurbaskani” beyani çok agir bir beyan. Eger öyleyse ben bu cümleyi gördügüm zaman sunu düsündüm, Kiliçdaroglu da 18 Haziran seçimlerinde milletvekili seçildi. Ayni seçimdi, o zaman kendisi de sözde milletvekili mi? Böyle bir sey olabilir mi? milletin iradesine saygi duyacagiz hep beraber. iktidar ya da muhalefet olalim fark etmez. Varsa bir olay, duyum ki IYI Parti’den de bir Genel Baskan Yardimcisi o söylemlere katildi.

Varsa bir belge, duyum buyurun memleketin savcisi, Içisleri Bakanligi var. Bunlarla ilgili samimice ortaya koyun ki sonrasinda “biz demistik” diyor. Biz hangi çagda, hangi devirde yasiyoruz? “Siyasi Cinayet” kavrami çok aci, ürkütücü bir kavram" ifadelerini kullandi.

"Millet Ittifaki bu gibi söylemler ile iktidari yipratmaya çalisiyor"

Özdogan, "Biz de siyasetin içindeyiz. Hepimizin bu duyumlardan sonra “Acaba Ne Olacak?” dedigini düsünsenize. Bunlar bana göre dogru bulmadigim, onaylamadigim ve duymak istemedigim beyanlar. Bunlarla ilgili maalesef Millet Ittifaki tarafindan bu sekilde iktidari yipratilmaya çalisiliyor. Toplumda farkli bir algi olusturulmaya çalisiliyor. Dedigim gibi olgu var, algilar var. Algi yönetilmeye çalisiliyor. Yurt meselesinde oldugu gibi. Bakiyoruz sayin bakanimizin açiklamalari var. Pandemiden dolayi okullarin açilmamasi, yurtlarin da tabi faaliyette bulunmamasi, geçen sene basvurulmadigi için yerlesme olmamasi, geçen seneden 2. sinifa geçen arkadaslarin bu sene de gitmesinden kaynakli artis ve de bir yogunluk olmasi var. Son 3 yilda 216 bin yatagin kazandirilmasi hiçe sayiliyor. Hiçbir sey yokmus gibi “Çocuklar ortada kaldi”, “Gençlere ilginiz yok, alakaniz yok” seklinde konustular. Bakiyorsunuz eyleme katilan gençlerin taramasinda ögrenci olmayanlar, o sehirde yasamayan, üniversite ile isi olmayanlar var. Bunlar devletimizin organlari ile ortaya koyulan islemler. Bundan dolayi ben bu söylemlere katilmiyorum. Yetkili makamlarimiz hangi birimimiz olursa olsun CIMER vasitasiyla sorulan sorulara içtenlikle cevap veriliyor. Gerek yerelde gerek ulusalda en yetkili agizlar bunlarin açiklamalarini yapiyorlar. Bütün Türkiye’de böyle bir yigilmanin olmadigi ortada" diye konustu.

Bankkart Okula Dönüş Kampanyası
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile