(Özel) 1 Yasindaki Çocugun Hayatini Kurtaran Hareket Kamerada...

(Özel) 1 Yasindaki Çocugun Hayatini Kurtaran Hareket Kamerada...

Bursa’da bir kafeteryada mama sandalyesinde oturan çocuk, bogazina kurabiye takilinca ölüm tehlikesi yasadi. Çocugun nefes alamadigini fark eden anne; panik içinde bagirmaya baslayinca yardimina isletme sahibi yetisti. Heimlich manevrasiyla minik çocugun hayata dönmesine vesile olan isletme sahibi o anlari anlatti. Hayat kurtaran hareket de kameraya yansidi.

Olay, merkez Yildirim ilçesinde bir kafeteryada yasandi. Arkadaslari ve çocuguyla kafeye gelen anne, çay ve kurabiye söyledi.

Mama sandalyesinde oturan minik çocuk ise annesinin arkadaslariyla sohbete dalmasini firsat bilip masadaki kurabiyeye eristi. Kurabiyeyi agzina atan çocuk bir süre sonra nefes alamamaya basladi.

Durumu erken fark eden anne panik içinde çocugunu kucagina alip bagirmaya basladi.

Bu esnada sogukkanli bir sekilde yaklasan isetme sahibi Sedat Kapan, küçük çocugu kucagina alarak Heimlich manevrasi uyguladi. Nefes borusuna takilan kurabiye çiktiktan sonra nefes almaya baslayan çocuk herkese bir ‘oh’ çektirdi. Annenin panik anlari ve isletme sahibinin hayat kurtaran müdahalesi ise güvenlik kamerasina anbean yansidi.

Sedat Kaplan, müsterisine yardimci olabildigi için mutluluk duydugunu ifade ederken, “Olay yasandigi anda tezgahtaydim. Çalisan arkadaslar müsterilerle ilgilenirken, birden gürültü koptu. Bende hemen disari çikip ne olduguna baktim. Anne çocuguna alip kisa süreli sok yasadi. Hemen yaklasip ne oldugunu anlamaya çalistim. Çocugun bogazina bir sey takildigini ve nefes alamadigini söyleyince müsaade alip kucagima aldim. Ardindan Heimlich müdahalesi yaptim. Bogazina takilan sey çikinca nefes almaya basladi” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile