(Özel) 20 Gündür Aglamaktan Gözyaslari Kurudu...96'Lik Zeliha Nine 20 Gündür Balkonda Evladini Bekliyor

(Özel) 20 Gündür Aglamaktan Gözyaslari Kurudu...96'Lik Zeliha Nine 20 Gündür Balkonda Evladini Bekliyor

Bursa’da Uzun ekmek almasini istedigi 96 yasindaki annesi firindan "yuvarlak ekmek aldi" diye evi terk eden 44 yasindaki Bülent Dalgin, 20 gündür kayip. Oglunun hayatindan endise ettigi için kayip basvurusunda bulunan Zeliha nine 20 gündür evinin balkonundan bir an olsun bile ayrilmadan onun geri dönmesini bekliyor. Gözyaslari içinde çocugunu görenlerden yardim isteyen ve ona "eve dön" çagrisi yapan Zeliha Dalgin, "Artik aglamaktan gözyaslarim kurudu. 20 gündür yemek yemiyorum, onu balkonda bekliyorum, yolunu gözlüyorum" dedi

Edinilen bilgiye göre Mustafakemalpasa ilçesinde 96 yasindaki annesi Zeliha Dalgin ile birlikte yasayan 44 yasindaki Bülent Dalgin, firina ekmek almaya gönderdigi annesinden uzun ekmek almasini istedi. Firina gittiginde uzun ekmek bulamayan 96 yasindaki yasli kadin yuvarlak ekmek alarak eve geldi. Uzun ekmek alip almadigini soran ogluna uzun ekmek kalmadigi için yuvarlak ekmek almadigini söyleyince de anne ve oglu arasinda tartisma çikti. Aksam saat 17.00 sularinda annesine "sen uzun ekmek almamak için yalan söylüyorsun" diyen Bülent Dalgin evden çikti ve bir daha da eve geri dönmedi. Oglunun hayatindan endise eden Zeliha Dalgin polisi ve jandarmayi arayarak kayip ihbarinda bulundu.

20 gündür evinin balkonundan biran olsun ayrilmayan Zeliha Dalgin yasli gözlerle oglunun eve dönmesini ve ona bir an önce kavusmayi hayal ediyor. Aglamaktan göz pinarlari kuruyan Dalgin," 20 gün oldu. Karsilikli televizyon izliyorduk. Bana sebepsiz yere kizdi. "Anne ekmek al ama uzun ekmek al" dedi.

"Tamam uzun ekmek alirim çocugum" dedim. Uzun ekmek yoktu firinda yuvarlak ekmek aldim. "Geldim uzun ekmek yoktu çocugum" dedim. "O zaman sen yalan söylüyorsun uzun ekmek almak istemiyorsun" dedi kizdi ve gitti. Düzenli ilaç kullaniyordu. Saatini hiç geciktirmiyordum. 20 gündür balkonda onu gözlüyorum, ne olur yalvariyorum. Dön evine çocugum, yavrum seni çok özledim ben. Ne olur dön evine" dedi.

Oglunun bir anlik öfke ile evden çikarken yanina para ve nüfus cüzdanini dahi almadigini aktaran Zeliha Dalgin, "Istanbul’da tanidiklarimiz vardi. "Oraya gitmis olabilir" dedik. Kardesim arastirdi oraya da gitmemis. Bes kurus yaninda para yok. Nüfus kagidi bile evde, öylece çikip gitti" diye konustu.

Oglunun evi terk ettigi günden bu yana evin balkonundan bir an olsun ayrilmadan oglunun dönmesini bekleyen 96 yasindaki Zeliha Dalgin, "Çocugum bulunursa bayram ederim. Sizlere ölünceye kadar dua ederim" dedi.

Gözüne uyku girmeyen, yeme içmeden kesilen Zeliha Dalgin, ogluna dönmesi için yalvarirken, "Çocugum ne olur artik dön evine. Göz yaslarim bitti artik akmiyor. Göz pinarlarim kurudu. Her gece "Allah’im çocugumu kötü insanlardan koru" diye dua ediyorum. Ondan baska kimsem yok. Yalvariyorum. Ne olur bulun oglumu" seklindeki sözleri yürekleri dagladi.

Bülent Dalgin ile en son konustugunda tövbe ettigini belirtip bir daha gitmeyecegim dedigini anlatan Teyze Tesrife Kaman ise "Ne oldu neden gitti bilmiyorum. Ablam koca gece balkonda oglu için agliyor. Daha önce de Balikesir’e gitmisti. Askerler bulmus. Orada onlara dayisinin numarasini vermis. Dayisini aramislar, dayisi gidip almisti. Hastanede bile yatti. Ilaç kullaniyordu. Insallah geri gelir" diye konustu.

96 yasindaki Zeliha Dalgin’in 20 gündür en büyük drami yasadigini hatirlatan Orta Mahalle Muhtari Ali Yasar Seyis ise Bülent Dalgin’in gelecegini umut ettigini belirtti.

Muhtar Seyis, "Annesi 20 gündür gece gündüz sürekli o balkonda. Kendisine "insallah bulacagiz" diyoruz. 3 Mayis’tan bu yana gözüne uyku girmiyor. 96 yasinda bir nine. Sagligindan korkuyoruz. Bülent’e sesleniyorum "Bir an önce gel. Anneni bu isdiraptan kurtar. Insallah gelecektir diye ümit ediyorum" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile