(Özel) 61 Yillik Terzi, Annesinden Ögrendigi Mesleginin Son Temsilcisi Oldu

(Özel) 61 Yillik Terzi, Annesinden Ögrendigi Mesleginin Son Temsilcisi Oldu

Zonguldak’ta 61 yildir terzilik yapan 77 yasindaki Hüseyin Cahit Köktürk, mesleginin unutulmaya yüz tuttugunu anlatarak “10 sene sonra dügme dikecek fermuar takacak, paça yapacak kimseyi bulmayacaklar” dedi.

Zonguldak’ta kent merkezinde 61 yildir terzilik yapan 77 yasindaki Hüseyin Cahit Köktürk, terzilik kültürünün artik bitmek üzere oldugunu söyledi.

Köktürk, terzilige anne meslegiyle basladigini söyleyerek eskiden 10 çirakla çalistigini ancak kültürün yavas yavas kaybolmasindan dolayi artik meslekte çirak yetismedigini anlatti. Hüseyin Cahit Köktürk, meslekte 61 yili devirdigini söyleyerek, “Bu meslekte 61 yilim. 10 sene çiraklik yaptim. 51 yildir da bu dükkandayim. Herkes baba meslegini yapar benim annem terziydi. 2018 senesinin ahisiyim. 2015 Subat ayinda Umreye gittim. 26’sinda geldim. Hayat bambaska bir degisiklik oldu. Orasi hayatin baslangici ve bitis noktasi. Bundan sonra mahser ve ahiret. Allah herkese nasip etsin” diye konustu.



“Meslek unutulmaya yüz tuttu”

Meslegin güzel sanatlar liselerinde ders olarak islenmesi girmesi gerekirken unutulmaya yüz tuttugunu ifade eden Köktürk, “Bu meslegi de hobi olarak yapiyorum. Zamaninda 5-6 kalfa çalistirdim. Simdi 10 yildir tek basina çalisiyorum. Gittigi yere kadar gidecek. Nerde durak orada birak. Çirak yetismiyor artik. O is bitti. 10 sene sonra dügme dikecek ferma takacak paça yapacak kimseyi bulmayacaklar. Bu meslek güzel sanatlara gitmesi gerekirken bu meslegi yozlastirdilar” diye konustu.



“Insanlar giyim kültüründe uzaklasti”

2018 yilinin ahisi seçilen Hüseyin Cahit Köktürk, insanlarin giyim kültüründen uzaklastigini belirterek, “Vatandasta bir kot bir mont. Yirtik pirtik, giyim kültürü yozlasti. Aslinda sik giyim bir kültürdü. Vatandas giyim kültüründen uzaklasti. Uzaklasinca böyle bir durum oldu. Bazi adamlar var banka da adamlar milyonlari var görünce adama sadaka verirsin. Ben ömrümde kot giymedim. 50 yildir çizgimi bozmuyorum. Ayni çizgi de ayni sikligimda gidiyorum. Ben hep kendi yaptiklarimi giydim. Hiç disaridan alip giymedim. Hatta Zonguldak’ta buradan senin kadar sik biri geçmedi diye unvan aldim” seklinde konustu.



“Dünyanin her yerine takim elbise diktim”

Dünyanin her yerine takim elbise diktigini ifade eden Köktürk, “Zonguldak’in Türkiye’nin ve dünyanin en mutlu insaniyim. Yetistigim 10 adamin 5’i devam ediyor 5’i kapatti. Dünyanin her tarafina elbise diktim. Almanya, Japonya, Amerika, Ingiltere’ye diktim. Ayrica çok Vali, Belediye Baskani ve Emniyet Müdürlerine de diktim. Hatta bir dikiste bir müsterime 5 takim elbise diktim. Ben emekliyim esim emekli hobi olarak yapiyorum” diye sözlerini tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile