Edremit Halk Egitim Merkezi Müdürlügünde egitim gören Selma Toktamis isimli ev kadini, kentin ilk mozaik sanat atölyesini kurdu. Ipekyolu ilçesinde kurdugu atölyede bir yandan egitim veren, bir yandan da kadinlarin aile bütçelerine katki sunmasi için is imkani sunan Toktamis, daha önce katildigi halk egitim kurslarindan almis oldugu egitimler neticesinde böyle bir atölye kurdugunu belirtti.
Toktamis, “Van’da böyle bir seyin ihtiyaç oldugunu gördüm. Ben de hem aileme hem de kadinlara destek amaçli böyle bir ise karar verdim” dedi.
Ilk olmasi nedeniyle atölyeye yogun bir talebin oldugunu vurgulayan Toktamis, “Hem ahsap üretimi hem de onlarin boyamasini yapiyoruz. Kadinlar basta olmak üzere yogun bir talep var. Erkekler bile kendi is yerlerine malzeme yaptirabiliyorlar. Ham ahsaptan üretime basladigimiz için bazi is yerlerinin konseptini bile yapabiliyoruz. Burada bir yandan egitim verirken bir yandan da kadinlarin aile bütçelerine katki sunmasini sagliyoruz. Kadinlar burada meslek sahibi olup yaptiklari ürünleri satabiliyorlar ve kendi aile bütçelerine katki sunmus oluyorlar” ifadelerini kullandi.
Atölyeyi KOSGEB destekleriyle açtiginin altini çizen Toktamis, “Daha önce bir atölye kurdum ancak yeterli olmadigini görünce KOSGEB’e basvurdum. Basvurdugum zaman acaba projem kabul edilir mi? diye tedirgindim. Basvuruda bulunduk ve projemizi çok begendiler. Onlarda bizi desteklediler ve böyle bir atölye kurduk. Makinelerimiz geldi. Su an onlarin katkisiyla güzel yol aliyoruz. Insallah daha da güzel olacagini umuyorum” diye konustu.
Atölyede 19 kadinin yer aldigini dile getiren Toktamis, “Burada hem kursiyerlerimiz var hem de çalisip aile bütçelerine katki sunan kadinlar var. Burada kursiyerlere ahsap boyama, rölyef, polyester boyama, taki tasarim ve resim alanlarinda egitimler veriyoruz. Insallah daha da ilerleyecegiz” dedi.
Atölyeyi ziyaret ederek Selma Toktamis’a basarilar dileyen Edremit Halk Egitim Merkezi Müdürü Mehmet Tahir Arslan da, “Hayat Boyu Ögrenme ile her zaman, herkese, her yerde egitim misyonuyla yola çiktik. Yeni bir paradigma gelistirmeye basladik. Istegimiz; kursa gelenler, ögrendiklerini hayata yansitsinlar. Kursiyerimiz olan Selma Toktamis kardesimiz de, Usta Ögretici Selda Karaca’dan aldigi egitimlerle edindigi mesleki becerilerle böyle bir is yeri açti. Bizim aslinda tam da istedigimiz bu. Kursiyerlerimiz ögrendiklerini hayata aktarabilsinler. Yasama anlam katip, yasamin içinde bir sekilde var olmalaridir. Bizim istegimiz insanimiz ögrensin. Ögretmeye, üretmeye, satmaya baslasin” ifadelerine yer verdi.
Edremit Halk Egitim Merkezi Usta Ögreticisi Selda Karaca da, “Bir kursiyerim, KOSGEB destekli sanat atölyesi açti. Biz de bir yil boyunca ürettigimiz ürünleri burada satisa sunduk. Burada ahsap boyama, seramik boyama, kagit rölyef, mobilya yenileme ve geri dönüsüm malzemeleri var. 22 kursiyerle bu ürünleri çikardik. Pandemiye ragmen güzel ürünler çikardigimizi düsünüyorum” seklinde konustu.
(Özel) - Aldigi Egitimle Kentin Ilk Mozaik Sanat Atölyesini Kurdu
Van’da Selma Toktamis isimli ev kadini, halk egitim merkezinden aldigi egitimle kentin ilk mozaik sanat atölyesini kurdu.