(Özel) Birçok Ülke Bu Özel Fincanlari Siparis Ediyor

(Özel) Birçok Ülke Bu Özel Fincanlari Siparis Ediyor

Tasarimlarinin begenilmesiyle hobi olarak basladigi seramik isini ticarete döken Merve Elbir Çapa, simdilerde ise özel olarak ürettigi fincanlarini ülke sinirlarina sigmayarak Kuveyt, Katar, ABD gibi ülkelere ihraç ediyor.

Eskisehir’de yasayan bir çocuk annesi Merve Elbir Çapa, küçüklügünden beri meraklisi oldugu seramik isini 2,5 yil önce açtigi atölye ile ticarete döktü. Basta hobi olarak yaptigi özel tasarim ürünleri çevresi tarafindan çok begenilince genellikle internet üzerinden siparis almaya baslayan seramik sanatçisi Çapa, yurtdisindaki müsteri potansiyelinin de yüksek oldugundan bahsetti. Kuveyt ve Katar gibi ülkelerin yani sira Amerika Birlesik Devletleri (ABD) ile de baglantilarinin basladigini belirten Çapa, isminin yurtdisinda güzel tasarimlarla anilmasindan dolayi mutlu oldugunu dile getirdi.

“Atölyemi hobi olarak açmistim, sevildi ve önüm açildi”

Çocuklugundan beri seramik ile içli disli oldugunu aktaran 36 yasindaki Merve Elbir Çapa, bu konuda herhangi bir egitim almadigini belirtti.

Evde pratik yaparak bu meslege basladigini ifade eden Çapa, “Profesyonel olarak iki buçuk yildir seramikle ugrasiyorum, ancak 9 yasinda basladim diyebilirim. Evde yapa yapa kendimi gelistirdim, atölyelerde çalistim. Aslinda 20 yil diyebiliriz. Atölyemi de hobi olarak açmistim ama inanilmaz derecede tasarimlarim sevildi ve önüm çok açildi. Su an ismimi duyurdum güzel bir sekilde. Ticari boyutu çok farkli yerlere geldi” diye konustu.



“Tasarimlarimda kendi kisiligimden ilham aliyorum”

Tasarimlarini seramige islerken kendinden ilham aldigini söyleyen tasarimci Merve Elbir Çapa, müsterileri tarafindan daha çok tercih edilen ürünlerinden bahsetti. Fiyatlara da deginen Çapa, “Tasarimlarimda kendimden ilham aliyorum. Kendi kisiligimi yansitmaya çalisiyorum. Tasarimlarimin begenilmesi çok güzel bir sey. Yurtdisindan müsterilerim var, internet siteleri ve sosyal medyadan buldular beni. Yurtdisina en çok paletli, balikli ve “Poseidon”u isledigim kahve fincanlarini ihraç ediyorum. Üç kategoride yurtdisinda ciddi bir müsterim var. Daha uygun fiyatlara satamiyoruz, çünkü el emegi var bu ürünlerde. Genellikle 60-70-80 TL’ye ürünler var. Aslinda her keseye uygun ürünlerimiz de mevcut” ifadelerini kullandi.

“Seramik bir gönül isidir”

Isini severek yaptigini ifade eden Çapa, seramigin bir “gönül isi” oldugunu, bu yüzden kendisini çok etkiledigini kaydetti.

Baslarda herhangi bir ticari amaç gütmedigini vurgulayan Çapa, “Iyi ki tasarlamisim, bu ise gönül vermisim çünkü seramik gönül isi. Ticari hiçbir zaman bakmadim seramikte. Insanlara bir sey gösterirken amacim hep onlara seramigi sevdirmekti. Seramik; toprak, ates ve danstir yani “topragin atesle dansi” derim her zaman. O yüzden o atesle dans beni hep büyülemistir. Bundan dolayi tasarlarken herhangi bir ticari amaç gütmedim, ama bu is ticarete döndü bundan da mutluyum” dedi.



“Beni en mutlu eden olay, adimi yurtdisinda duyurmak”

Yurtdisindaki müsteri potansiyeline deginen seramik sanatçisi Merve Elbir Çapa, isminin yurtdisinda da duyulmasindan son derece memnun oldugunu dile getirdi. Gelecekteki hedefleri hakkinda konusan Çapa, söyle devam etti:

“Çok fazla talep oldu, çok fazla müsteri potansiyelim var. Eskisehir’de olmak ve yurtdisina ürün satmak benim için gerçekten çok onur ve gurur verici bir sey. Beni en mutlu eden olay, adimi yurtdisinda duyurmak. Kuveyt ve Katar’dan müsterilerim var. Simdi bir Amerika baglantimiz var, orasi da olacak. Insallah daha da hedeflerim büyük. Insallah daha iyiler olur.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile