Özel Bireyler Için Önemli Çalistay

Özel Bireyler Için Önemli Çalistay

Kastamonu’da düzenlenen “Türkiye Yüzyili Kastamonu Özel Bireyler” çalistayi basladi. Çalistayda konusan Milletvekili Ekmekci, "Farkli basliklar altinda toplanan masalarimizin her birinden çikacak raporlarin özel egitim alaninda ilgili kurumlarimiza ciddi bir güzergah açacagindan ve rehber olacagindan eminim" dedi.

Kastamonu Valiligi tarafindan Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi’nda düzenlenen “Türkiye Yüzyili Kastamonu Özel Bireyler Çalistayi” basladi.

2 gün sürecek çalistayin açilis programi AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, Kastamonu Belediye Baskan Vekili Hasan Fehmi Tas, KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Il Saglik Müdürü Çagdas Derdiyok, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs, Milli Egitim Bakanligi Özel Egitim Daire Baskani Fatih Paça ve Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanisma Dernegi Baskani Huriye Boyraz, sivil toplum kuruluslari temsilcilerinin katilimi ile gerçeklestirildi.

Çalistayin açilisinda konusan Milletvekili Serap Ekmekci, “Milletvekili olarak mecliste yürüttügümüz rutin görevlerimiz ve yer aldigimiz komisyonlarimiz var. Mazbatami almamla birlikte öncelikli çalisma alani olarak sosyal gelisme konularina yöneldim. Darda kalani feraha erdirmek, eksik kalani tamamlamak, çaresiz olana çare bulmak için yola çiktim. Geride kalan bir yillik sürede bu güzergahta çalistim ve çalismayi hiz kesmeden sürdürecegim. Kadin ve anne olmam, avukatlik meslegimde yasadiklarim, belediye meclis üyelikleri ve kadin kollari baskanligindaki edindigim bilgiler beni bu seçenege sürükledi diyebilirim. Milletvekili olmamla birlikte okullarimizi ziyarete basladim. Egitim en önemli konularimizdan biri. Çocuklar gelecegimizin emekçileri. Her okul ziyaretimde çantami eksikler, düzeltilmesi gerekenler, tamamlanacaklarla doldurdum. Idarecilerimizle, ögretmenlerimizle, ögrencilerimizle sohbetlerimiz neticesinde “ortak akil” diyoruz ya, iste bu çalistay fikri ortaya çikti” dedi.

Özel egitimin önemine deginen Ekmekci, "Özel egitim alani, üzerinde hassasiyetle durmamiz ve dünyada ki mevcut sistemleri dikkatle izlememiz gereken bir çalisma alani. Bilimin çesitli dallari ile iliskili olup, egitim biçim ve içeriginin degisme kapasitesi olan özel egitim için çesitli paydaslarin isbirligi olmazsa olmaz. Akademi ile veli görüsü, saglikçi ile sosyal hizmetçi görüsü, egitimci ile sporcu görüsleri ayni potada harman edilmeli ki ortaya en dogru ve güncel yöntem çiksin” diye konustu.



“Bu ekip birlikte basaracak”

Desteklerini daima sürdürecegini belirten Ekmekci, “Siz degerli çalistay katilimcilari, her biriniz çalistiginiz alanlarin uzmanlarisiniz. Hazirlik toplantilarimizda her birinizin bu kutsal emeklerini gördük. O kadar dolu bir çalistay programi hazirladiniz ki maça bir sifir galip basladik diyebiliriz. 2 gün sürecek çalistayimizin son derece verimli geçeceginden de süphemiz yok. Bu ekiple birlikte basaracak. Farkli basliklar altinda toplanan masalarimizin her birinden çikacak raporlarin özel egitim alaninda ilgili kurumlarimiza ciddi bir güzergah açacagindan ve rehber olacagindan eminim. Çalistay bildirimizi bakanliklarimiza ulastiracagim ve takipçisi olacagim. Verdiginiz emegin karsilik bulmasi için elimden geleni sizlerin destegi ile ortaya koyacagim. Cumhurbaskanimiz, Genel Baskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde, Türkiye Yüzyil’inda ülkemizin her alanda lider ülkelerden biri yapmanin gayretindeyiz. Çag ne gerektiriyorsa, ortak akil ve bilim neyi isaret ediyorsa, imece ile ne kadar yol yürüyebiliyorsak, yürüyecegiz” seklinde konustu.

Açilisin ardindan konusunda uzman ekiplerle birlikte çalistay için olusturulan komisyonlarda istisareler yapmaya basladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile